Almars krog Karlstad idag! Premiärbesök!

Den fina restaurangen ligger i den del av Karlstad som kallas Skåre, alltså lite norrut.  Bredvid krogen ligger ett par butiker med interiör och kläder, bl.a. en jättestor "Butiken på landet" där jag gjorde ett par fynd och vi sprang på gamla vänner Bengt o Lena Larsson. Vi har aldrig varit på Almars krog  förut men har pratat om det länge. En av de två ägarna är Christoffer Schyman från Årjäng. Hans pappa heter Tony Schyman och har Screenstugan som trycker reklam. 
Krogen är öppnad igen efter en period av renovering och ägarbyte. Kockarna som jobbat ett bra tag på krogen tog över. Man kör lunchmeny på lördagar och annars kvällskrog. Här berättar Christoffer om maten för dagen. God lite entré med soppa, sen ugnsbakad torskrygg med pressad potatis och avslut jordgubbspaté med Colombiakaffe.
 
Den goda lilla soppan som vi startade med, en klar buljong med god kryddning och fina grönsaker. Och jag föll för rekommendationen om ett vin som inte var helt torrt. Det syns här och var suveränt!!!
 
Rimmad torskrygg som ugnsbakats i tre timmar i 42 grader. (Var det verkligen så låg temp. undrar jag nu efteråt, kanske hörde fel?) OBS!  Alltså så god!!! Till den pressad potatis och rökta fläskbitar
 
Desserten med kaffe.
 
Kaffet var ett speciellt colombiakaffe som vi fick pressa själva efter tid utmätt med timglaset! Kul idé.
 
Några bilder på den fina interiören. Restaurangen har flera olika rum och tror jag en festvåning på övervåningen.
 
 
 
Vi var här ¨på Almars krog för att fira en god väns jämna födelsedag; Å-B i Snarkil. Och förstås för att göra ett besök på Värmlands bästa krog! Jo, faktiskt. Almars  har kommit med som Värmlands bästa krog i White guide. Det kommer att skrivas mer om det framöver i tidningarna tror vi. Och vi är helnöjda med vårt besök, det kommer inte att bli det sista.
 
Här finns Almars hemsida med en bättre beskrivning av vår lördagslunch. Den rekommenderar vi!  Otroligt bra pris på så fin mat.
 
http://www.almarskrog.se/
 
Boken "Smaka på Värmland" med recept har Christoffer också varit med och gjort, den har fått pris.
 
http://www.smakapavarmland.com/2015/06/10/smaka-pa-varmland-ar-en-vinnare/ 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback