Steg för steg sätts folkstyret ur spel inom EU

Kloka ord från Lars Bern som gång på gång genomskådar maktmissbruk;  ekonomiskt och politiskt

............"Det västliga politiska etablissemanget har haft sådan brådska i sitt imperiebygge att man bortsett från mannen på gatan och vilka önskemål han har. Demokratin – folkstyret har fått stå tillbaka för brådskan i skapandet av den nya integrerade västliga hegemonin. En etablerad politikerklass med starka gemensamma egenintressen har slutit sig samman med den ekonomiska eliten över huvudet på sina väljare. Över hela västvärlden jäser det folkliga missnöjet över att vanliga medborgare tappat sitt inflytande. Det politiska etablissemanget väljer att i fråga efter fråga undvika demokratisk förankring av politiken. Stora förändringar av människors villkor drivs igenom med hänvisning till överstatliga beslut. Det svaga demokratiska inflytandet via EU-parlamentet kompenserar inte på långa vägar för det urholkade nationella väljarinflytandet.

När väljarna reagerar genom att välja nya politiker som går i opposition mot etablissemanget, då reagerar det gamla etablissemanget genom att manipulera den demokratiska beslutsprocessen så att folkviljan inte skall få något genomslag. I Sverige har detta ett namn – Decemberöverenskommelsen, som visserligen sägs vara bruten men fortfarande är tillämpad av sossar och moderater. De folkliga missnöjespartierna växer som svampar ur jorden inom EU och etablissemanget från vänster till höger går samman för att hindra dem från att få sitt legitima demokratiska inflytande."

 

Här är adressen till Lars Berns sida, länk går inte att skapa tyvärr.

https://anthropocene.live/2016/06/17/vastvarldens-forlorade-heder/

 

 Jag hoppas ju på ett Brexit som kan inspirera till ett Svexit, dvs ett svenskt utträde ur den alltmer förlamande Europeiska unionen. Eller om man inte lyckas med ett utträde, åtminstone en omförhandling av avtalet med EU så att vi kan säkra  det demokratiska styrelseskicket i vårt land.  Den regering vi har idag går tyvärr åt helt motsatt håll. Statsministern har nyligen deklarerat att han vill ha ett mer överstatligt EU, mer makt över Sverige från Bryssel.  

 


Kommentarer
Postat av: Rolf

Det är lobbyisternas paradis.Det påstås ju att Eu-parlamentariker gärna talar för enskilda intressen mot betalning.Stora välmående livsmedelsföretag håvar in miljarder i stöd.En omfördelning från primärproducenter till storfinans.Fram till och med 2011 var dessa stöd offentlig läsning men det har ändrats

Svar: Det du skriver är förfärande! Men stärker mina misstankar.
Inga Magnusson

2016-06-19 @ 19:38:18
Postat av: Rolf

16 miljoner Euro håvade danska Arla in 2010.Den svenska delen av Arla håvade väl in minst lika mycket.De är smarta,dotterbolag i samtliga Eu-länder som tillsammans drar in miljarder.Den svenske mjölkbonden får se sina stöd minska och Arlas ökar i motsv.grad.Svexit nästa.
http://farmsubsidy.openspending.org/DK/recipient/DK330903/arla-foods-ingredients-amba/

Svar: Arla är förfärligt och håller mer eller mindre svenska bönder som gisslan. Inte många har ekonomiska resurser att starta egna mejerier och Arla ser till att utarma de sista kvarvarande. Ja, jag hoppas på Svexit men inser att det kan vara långt borta. Förstår inte hur nästan alla politiska partier kan sätta demokratin ur spel och förstöra så mycket som varit bra i Sverige; fungerande demokrati med spelregler som alla ställde upp på (inte DÖ), närproducerade livsmedel med god djurhållning och nästan giftfri produktion, sjukvård och skola som var bra osv.
Inga Magnusson

2016-06-20 @ 21:39:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback