Rundvandring runt huset!

Här bor vi sedan 1977.  Roland byggde huset  då och yngsta barnet, Mattias, föddes det året. Såna här fina skyltar med gårdsnamn gör Bertrand i Snarkil. De finns på många ställen i Sillerud. Trädet till vänster är en lönn,  ett skott hämtat från föräldrahemmet i Bäck, den borde beskäras. Under den är det syrener.
 
Här är lite närmare huset. Färgerna är så skarpa så de ser photoshoppade ut, men det är de inte alls. Det var bara en sån dag. Vajern som ses i luften till höger är alltså hundarnas lina. När de är inne så kan vi släppa ut dem direkt på den här löplinan för att göra sina behov. Den fäster till höger i ett träd och sedan på verandan.
 
Om man är snäll kan man säga att det är lummigt runt huset. Annars kan man också hävda att det är igenväxt. ;- )). Så mycket tuktade trädgårdsland blev det inte, men tuja, idegran  och en del andra buskar. Perennerna på var sida om trappen blommar inte just nu. Det är mest lysing.
 
 
Men blommorna i amplarna och under fönstren lyser upp och är snigelfria.  
 
Några perenner finns det och de är som finast nu.Tacksamma för de kommer tilbaka år efter år utan annan omvårdnad än att krafsa bort vinterståndarna och lite ogräs på våren.  Här syns blågull (säkert eg ett ogräs) daglija, akleja och iris.
 
Snyggare bild på dagliljan. Perennerna tog jag med hemifrån Bäck förstås.  Mamma hade massor. Fast pionerna och den vackra orange vallmon  har inte överlevt.
 
På den här sidan är altanen och här blommar kaprifolen, en gammaldags som som luktar gott.. Spirean under har blommat över.
 
En blå syren har överlevt här, fast den pirar lite och under den finns iris igen. Framför irisen ett ogräs som jag inte vet namnet på, men den blommar fint under sommaren.
 
Några vita syrener har också överlevt än så länge. De kommer från Sättere för länge sedan. Som sagt så mycket vältuktat och prydligt blev det inte runt vårt hus, men mycket blev det! ;- ) . Tur att vi inte bor i ett villaområde och måste hålla ordning

Kommentarer
Postat av: harnäsgubben

Hej! Vill Ni säljer huset? Var ligger nyckeln?
En nyfiken utländare, nej, inte från Afrika.
Vi hörs

Svar: Ha ha... nej det är inte till salu! Inte för några pengar alls! Det var bara en rundtur för att kunna gå tillbaka om ett år och kolla hur det har sett ut runt huset. Jag vet utländare som världigt fina hus, både på hemmaplan och i Sverige! ;- ))
Inga Magnusson

2016-06-14 @ 12:53:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback