Präktigheten står som spön i backen! 7 kilo älgfärs!

Älgfärsen i boxen var slut så jag samlade mig och malde nytt. Och jag tycker detta  är himla roligt! Minns min mamma när hon höll på med sånt här, hon var alltid så glad då och tyckte det var så roligt. Matlagning var ett stort intresse för henne och hon berättade att hon läste kokböcker när hon låg på BB. Fast min mamma skulle inte har gjort så här. Hon skulle ha gjort älgfärsen igår och midsommarstädat idag. Jag skurade igår och gjorde färsen idag. Men jag tror att hon har överseende med sin  slarviga dotter. ;- ). Min mamma är borta sedan flera år men såna här dagar känns hon väldigt närvarande och jag vet vad hon skulle ha sagt och gjort i varje moment.
 
Jag mal väl renskuret älgkött tillsammans med griskött och lök. Två gånger mal jag. Sen packar jag det i lagom portioner, platta paket, lätta att tina upp.  Det här kommer att räcka ett par månader. Vi använder det till allt; köttbullar, köttbiffar, soppa, köttfärssås. Skönt att ha färdigt över större delen av sommaren!
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var ett gediget dagsverke :D

Svar: Ha ha... ja som sagt, präktigheten står som spön i backen!
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Åh så gott! Du mal alltså ner lök i färsen. Det har jag aldrig gjort eller hört talas om. Säkert jättebra. Smidigt om inte annat!Trevlig Midsommar!

Svar: Ja, det är bra att mala ner löken direkt i älgfärsen, det underlättar matlagningen sen. Man slipper riva / mala lök varje gång.
Inga Magnusson

2016-06-23 @ 20:00:08
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback