Bilder från besök i gamla affären på Furnäs igår.

Igår öppnades alltså den gamla affären på Furnäs upp med visning av gammal inredning och gamla varor. Det erbjudandet blev en succé med så där 400 besökare från 10.00 - 16.00 igår.
Reklamskyltar i plåt. Och skylten som skulle påminna om att vi började med högertrafik i Sverige. Kanske  1967 kanske?
 
 
Cyklar var en stor försäljningsartikel på 50 talet. Tor lär ha sålt 12 stycken på en dag vid något tillfälle. Några gamla finns kvar. En hade varit polleterad. Det betydde att man åkte själv tåg och kunde skicka med cykeln som förvarades i en godsvagn under tiden. Man kunde göra så med väskor också. Vid tågbyten så kördes bagaget av tågpersonal mellan tågen, Lyxigt tycker vi nog idag när vi släpar på väskorna själva.
Godisförvaringen är från tiden. Den visade slisket på ett väldigt aptitretande sätt.
 
Förr så skrevs det upp som handlades och vem som köpt och om det var kontant betalt eller på kredit. Kreditköp var nog legio för de flesta.
 
Olika räkneapparater krävdes för att få fram slutsumman som skulle betalas.
 
 
 
Furnäs som det ser ut idag. Butiken var längst till vänster, det låga utbygget med ingången i hörnet. Gamla tiders lanthandel var inte bara en plats för inköp utan också en träffpunkt, man fick en pratstund med andra kunder och med handlaren och man kunde inhämta nyheter.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var ändå något visst med gamla tiders butiker!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback