Kö till Lerin - Persbrandts utställning i Karlstad!

Vi kollade in på Sandgrund, Lars Lerins konsthall, igår för att se utställningarna med Lerin, Junior och Persbrandt.
Här är Lars och hans man Junior, en bild tagen på Sandgrund av son Markus vid ett tidigare tillfälle.  Markus har anledning att besöka dem ibland å yrkets vägnar.  Vi träffade dem alltså  inte igår.  ;- ). För övrigt så är de möjligen fullt ockuperade av sitt nya föräldraskap, de har fått hem en liten son till hemmet på Hammarö.
 
Vi såg en skymt av Persbrandts bilder i programserien "Vänligen Lars Lerin" och var kanske inte så imponerade. Besöket igår var med andra ord helt utan förväntningar, men vi inrättade oss ändå i kön till utställningen och kom in efter en stund. Fantastiskt att det fortfarande är kö, utställningen har pågått i flera veckor och håller på  till 24 juli. Intresset är på topp nu under sommaren, 1000 - 2000 besökare varje dag. Folk köar redan vid öppningen varje dag kl 11.00!! Inte många konstmuseer som kan ståta med kö vid entrén, dag efter dag under lång tid.
 
Här står vi i mitten av kön ungefär, men det gick rätt snabbt att komma in ändå och det  skulle visa sig vara värt att vänta.
 
Som sagt besöket gjorde vi helt utan förväntningar men Persbrandts bilder var överraskande intressanta. Huruvida han är en god konstnär kan inte jag bedöma, men hans bilder är sevärda och mycket bättre än jag trott innan. Han använder massor av färg, målar  i stora format. Bilderna är delvis föreställande fast det kan man nog inte se här. Det finns mycket drama i dem.  Den till vänster ovan var min favorit.
 
 Priserna låg på så där 40.000 - 150.000.  Nägra av de dyrast uppgavs vara sålda. Passar kanske inte i ett vanligt hem men i  offentliga miljöer med stora ödsliga ytor.
 
Här var en annan stil. Det spretar lite.
 
Junior hade en fotokonstutställning med fina bilder
 
Lars har förstås som alltid otroliga målningar. Det går inte att förstå hur han kan göra dem så bra. Jag gillar att kolla på hans målning av en bokhyllevägg, den som han gjorde när hans svärmor var på besök. ;- )) Åtminstone uppgav han det i tv-programmet. Den upptar verkligen en hel vägg i museet.  Roligt att Lars har   fått disponera den här stora kommunägda  lokalen i Karlstad för sin verksamhet. Det har varit en succé med massor av besökare genom åren. En besöksmagnet för staden. De röster som i början var kritiska har tystnat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback