Skidspår från köksdörren. Någon mil!!

Hur lyxigt kan det bli???? Och platta är de, nästan inga backar alls!!!!
Hur kunde det bli så här??? Jo, nu har jag gnällt i ett par vintrar över att det inte blev någon bra is på sjön så det gick att göra platta skidspår. Jag är så dålig skidåkare så jag klarar inga backar, vare sig opp eller ner Rädd också  att bryta sköra lårbenshalsar på ålderns höst. Så Golfbanans funkar inte. Nu ser det ut som om isen på sjön den här vintern också blir dålig bitvis så det går inte att lägga långa spår där. Suckat tungt över detta har jag gjort.
- Men jag kan göra spår här på Liane, säger snäll gubbe då.
Så nu har Roland gjort massor av skidspår på Liane. Det är bara att starta här vid huset och åka iväg.
Jag rotade fram mina gamla skidor och pjäxor. De inköptes i slutet av 80 -talet till son Markus och är alltså bortåt 30 år gamla! Pjäxorna är lika gamla och  lite skabbiga så jag tänkte köpa nya. Klev in  i en stor sportbutik häromåret medförandes de gamla för att få några nya med samma bindningssystem. Den unge mannen i butiken hade svårt att hålla mungiporna i styr när han artigt svarade att det var nog många år sedan man sålde såna pjäxor. Han rådde mig att leta på Loppisar eller second hand. ;-))   Eller köpa nya skidor med passande pjäxor.  Så jag har de gamla pjäxorna kvar och de funkar fast de flagar lite i plösen. 
Tänkte inte pjoska med såna där bagateller som valla.  Det känns lite förmätet för en bloody amatör som mig. Och när jag åker platt behövs inget fäste heller.
Spåret blir verkligen jättefint och jag är tacksam mot dem som gjorde det möjligt.
Spåren går runt åkrarna  Västomlaggårn,  Nolomlaggårn, Äckrera, Lagårsjâle, Brôte, Gropejâle,  Smörhôlera, Klingeränga, runt Bobergskuel, Vänna, Lihage, Lilöcka. Nerom Liane blir det här.
Syns inte på bilden men de fortsätter där nere i kanten på skogen. Till vänster om spåret  där nere ligger en åker som heter Etterhôla.
Liane lyser vackert rött i vintersol!
Här efter vägen var det också fina spår på båda sidor.
 Jag åkte i tre  pass, någon dryg timme varje gång. Jag som aldrig tränar nåt systematiskt vet ju inte hur mycket kläder som passar till skidåkning. Första turen hade jag alldeles för mycket på mig, överdragsbyxor,  tjock tröja och dunjacka. Det är 15- 20 minus i skuggan men varmare i solen. Så det blev alldeles för varmt. Sen tog jag på mig överdrag, tjock tröja och tjockare väst. Det var lagom i solskenet. Sen tog jag samma när solen var på väg ner och då blev det alldeles för kallt. Hade behövt vindtät jacka också. Fick snabba mig hem till en varm lång dusch! Men jag får väl lära mig de närmaste dagarna. Helt fantastiskt är det i alla fall att kunna åka skidor så här!!
 
Spåren finns naturligtvis tillgängliga om någon annan vill åka. Tacksamma om spåren  får fortsätta vara fina och inte nertrampade av hundar eller fotspår. Måste klura ut om det går att ta med tax Seffrin utan att han förstör.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kan väl knappast bli mycket bättre! Längdskidåkning är verkligen kul :D

Svar: Ja kul om den är platt för min del. ;- )
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Vad härligt det ser ut! åkte faktiskt längd förra veckan i I2 skogen i Karlstad men nu har det ju varit så in i vassen kallt, hoppas det blir lite varmare, men då kommer väl regnet och vips så var den vintern över

Svar: Kan tänka att det är fint att åka i I2-skogen. Ja, det är lite på gränsen med temp runt 15- 20 minus. Men jag märkte att om man klär sig rätt och tar kortare turer så funkar det hyfsat ändå. Och man håller sig i solskenet. Känns som om man vill ta vara på de vinterdagar då det går att åka alls.
Inga Magnusson

2016-01-19 @ 22:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback