Rådjurssadel modifierad

Detta är ett recept på rådjurssadel som jag använder ibland. Vill bara modifiera det lite, bloggens kategori mat har ju blivit min receptsamling. Det är hit jag går för att kolla när det behövs.
 
Alltså
Sadeln ska rensas ordentligt från hinnor och annat, man ska vara petig. Krydda mer än man tror med örtsalt, vitpeppar, örtkryddor efter smak. Gnida in är bra. Sen skåras sadeln grunt. I skårorna lägger man i vitlöksskivor, lökskivor, stekta kantareller i små bitar och över alltsammans morotsstrimlor. Och så på med bacon, ska vara svensk förstås, inget annat duger. Fond och rödvin kan man ha på botten. Eller bara ta med i såsen. In i ugnen 170 grader i en och en halv timma.
 
Ta ut och pilla bort baconlagret med det som fastnar. Skär loss köttet från benet! Glöm inte de små filéerna på baksidan!  Lägg det åt sidan i avvaktan på att såsen görs. Den ska silas och det bortsilade sparas förstås. Resterna av lök morot och svamp mixas och blandas tillbaka i kastrull med fonden från botten. Man kan smaksätta med mer vin eller kryddor om det behövs, grädde lite går bra. och kanske reda av om nödvändigt.  Baconlagret skäres i småbitar o läggs åt sidan. Köttet kan värmas i micron om det blivit kallt. Skäres i skivor och läggs upp. Strö över baconbitarna. Servera med kokt potatis, kokt kål av något slag och en fräsch sallad till och ett gott rödvin som passar till smakrikt kött. För det blir det - smakrikt!

Kommentarer
Postat av: Tyra Tok

Låter och ser himla gott ut, så det måste testas!

Svar: Ja gör det! Den här rätten har blivit en favvo här, har ju testat några olika recept på sadel för att få med smaken av benet. Den här är bäst!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback