Kavat runt på skidor ett par timmar....

... har jag gjort idag! Och jag har verkligen stretchat efter konstens alla regler (o Annikas !)  både före och efter ( ska man väl??) . Det var en magiskt fin dag med så där 15 minus och strålande solsken!
Jag startade med spårslingan som går förbi vårt fina grannhus, Mikael och Marias och Julia och Claras  Ligärdet. De fick så fin gul färg på huset, det är svårt att komma exakt rätt med just gul. Här målades tvättstugan om efter felval!! Och ljussättningen gör det verkligen rättvisa nu på vintern, lyser upp mörkret.
Så här högt låg solen exakt kl 13.00. Det gäller att passa på och vara ute medan det är som ljusast för D-vitaminerna och för gladhormonerna. Spåren är kanonfina,

Det var som sagt kallt idag och nere vid Signebyns skola eldade man vildsint.
Men det lugnade ner sig. Skolan ligger så här fint. Här jobbade jag i 10 år och kom plötsligt att tänka på det när jag passerade på skidorna.  Vi hade en åldersblandad grupp på den tiden,  med barn från 5 till 9 år och inga fasta läromedel. Barnen fick lära sig läsa när de ville själva. Det var intressant. Vi byggde det hela på Freinet, Freire och Ulrika Leimars "Läsa på talets grund". Och på 10 år hade vi ingen elev som fick dyslexidiagnos.  När barnen får välja tidpunkt för läsinlärning så kan man bära sig åt nästan hur som helst, de tar sig fram i läsandets konst  utan att det blir krångligt. Men så kan vi oftast inte göra i vanliga skolan, utan  vi måste hålla oss till bestämd tidpunkt och då är det mer  kitsligt. Det går också bra men man måste vara noga och göra rätt från början, annars riskerar en del  barn att utveckla läs- och skrivsvårigheter.  Fast  på vår skola har vi satsat resurser tidigt på det och vi har väldigt få barn som fått allvarliga bekymmer med sin läsníng.
 Prästgårdsladugården, fast Gunnars hästar går på andra sidan. Huset som Daniel bor i skymtar. Och till höger om det gamla kyrkplatsen med  Sigenbybryggan bakom,
Själva Prästgården där familjen Norman bor. Vackert på höjden ligger det, omgivet av en träddunge som var en park en gång i tiden när en präst var trädgårdsintresserad.
 Tja och så tillbaka till Liane igen då. Skuggorna blev allt längre bortåt halv tre.  En fantastiskt fin ledig dag har jag haft och ville verkligen utnyttja den eftersom jag jobbar imorgon och sen lär det bli annat väder, med mulet och mildare. Kanske sista chansen att avnjuta skidspåren. Idag lyckades jag klä på mig rätt också. Absolut oglamoröst men effektivt. Det gäller att tätta igen alla glipor som vill släppa in kylan. Underställ med polokrage, överdragsbyxor, tjock tröja, dunväst, mjuk bylsig halsduk, pannband och stickad mössa. Tunnare sockar blev det idag, man fryser tydligen inte om fötterna vid skidåkning.

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag har också varit ute i dag , tänkte precis som dig att nu är det nog snart över det fina föret

2016-01-21 @ 19:41:22
Postat av: Znogge

Vilken härlig dag och vilken vacker trakt du skidade igenom. Vi har många elever med läs- och skrivsvårigheter samt dyslexi. Ibland tycker jag det känns som om det har gått inflation i diagnoser...

Postat av: TantGlad

Vilken härlig dag du Har haft . Får nog ta mig en tur jag med.

Det gula huset var Värkligen vackert i sin fina ...lite herrgårdsgula färg.

Kram till dig

2016-01-21 @ 21:05:22
URL: http://tantglad.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback