Herculesplanet!

Det var lite skrämmande häromdagen. Precis över mitt huvud när jag var ute och gick med Seffrin så kom ett stort flygplan som dånade alldeles förskräckligt, som jordens undergång eller nåt!!. Det var ett propellerplan med fyra motorer. Herculesplan sa Roland. Det kom västerifrån  och svepte lågt över oss, i stort sett bara över trädtopparna!!! Första tanken var att det hänt nåt med planet och att det skulle dratta ner över mig eller gå ner på sjön, men det fortsatt bara över taket på Prästgården som syns på bild till höger och vidare österut. Undrar varför man flög så lågt? Kanske träning att gå under radar? Stackars Seffrin blev rädd, annars är han inte så lättskrämd.  Jag måste lugna honom. Därför fick jag inte upp kameran tidigare. Har något minne av att detta är transportplan. Ett sånt skulle väl skickas till Malå, nej Mali, ;- ) enligt  Margot Wallström,. som hjälp i kampen mot IS efter Frankrikes bön om stöd. Lite torftigt bistånd kan man tycka och möjligen inte på det ställe som var mest utsatt. Hur som helst, tacksam är jag förstås att det inte valde att ramla ner i huvudet på mig.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ibland är man tacksam för det lilla eller det stora! Men nog är det obehagligt när de flyger så pass lågt...

Hoppas parningen går bra :D

Postat av: Cathrin

Jag såg det också, de kommer med ojämna mellanrum på så låg höjd. Jag misstänker som du att det handlar om att öva på att flyga under radarn.
Känns nästan som man får dem i huvudet för de är ju inte små på nåt vis. :-)

Svar: Ruggigt var det och dånet verkligen som jordens undergång. Har aldrig sett ett sånt förut så nära. För min del får de gärna välja en annan väg. ;- )
Inga Magnusson

2016-01-19 @ 08:32:52
Postat av: Gunilla Lundin

Hej Inga!
Läste du mitt meddelande på din facebooksida att du kan kontakta Urban Blad på Såtenäs med anledning av den extremt låga flyghöjden. Han är Flygenhetens talesman, tel 0510-477301 och 0708-869875. Varit utsatt för samma sak vid Övre Kalven förra sommaren och blev mycket rädd. Som ett troll kom planet glidande över våra odlingar.
Hälsningar Gunilla Lundin

Svar: Tack för info! Tänkte sen att om detta hade hänt på natten med ett sånt otäckt dån och inte sett planet, så hade jag absolut hamnat i chocktillstånd. Taxen blev rejält rädd och om nötkreatur funnits under planet så kunde det ha slutat illa.
Inga Magnusson

2016-01-20 @ 19:44:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback