Grattis son Markus och Lars Lerin till succéstart ...

.. på tv-serien "Vänligen Lars Lerin"!  1,1 miljoner tittare redan i det här första avsnittet igår och massor av beröm i olika media idag. På Svt är man glada och lite  häpna  över det stora gensvaret på den här nya satsningen.
 
Självklart är det flera som bidragit till att det blev bra; Mexiko Media, Svt, fristående tv-produktionsbolag med producenter, filmare, klippare osv, men visst är det roligt att Markus första stora arbetsuppgift på nya jobbet med att utveckla tv-program blev en sån framgång. För helt ärligt var vi oroliga när han sade upp något så sällsynt som en fast tjänst som redaktionschef på ett av Sveriges största förlag,  Allers, för att börja med tv-programproduktion på Mexiko Media. Minns att jag uttryckte något om det för sonens vän och arbetskamrat sedan många år; Jens Stenberg. Men Jens lugnade mig med att det skulle komma att gå "lysande". Minns hans ordval för det lät betryggande och det var det ordet jag klamrade mig fast vid den första tiden när vi inte riktigt visste vad sonen gett sig in på. Tack för det Jens, så här i efterhand! Glömde säga det till dig när vi pratades vid på Riche under julhelgen!
 
Varför blev det här programmet så bra nu då? Svårt att sätta tummen på exakt men jag har några funderingar:
 
Tonen i programmet, både som form och innehåll: Detta är  inte ett av de här flashiga, tvärsäkra och högljudda programmen som TV är fullt av. Istället hade man modet att behålla den lågmälda, innerliga, lite osäkra och trevande tonen, man  slipade inte bort den i slutbearbetningen. Den berör.
 
Lars o Frida som personer: Det här är två fantastiska personligheter som vågade i kraft av sin livserfarenhet, sin känslighet och goda uttrycksförmåga dela med sig av innersta tankar om livet och det de varit med om. Man bara måste tycka om dem, de väcker djup  sympati.
 
Temat söka vänskap: Människans behov av livspartner är sedan länge erkänt och etablerat, både mentalt och kommersiellt. Det har vi vågat prata om, bearbeta på olika sätt och att söka efter någon ny kärlek är inte alls konstigt längre. Det temat dyker upp både i  det egna livet, i  TV och andra media. Men att inse att man slarvat bort  / förlorat sina vänner och en bit upp i åren erkänna att man saknar dem är stort. Och lite ovanligt. Nästan skämmigt. Många tittare  kände nog igen sig och började undra om man som Lars kan leta nya vänner aktivt så som Lars gör, inte bara sitta och vänta på att de kommer.
 
Det blir alltså fler program i den här serien på Svt kanal 1, där Lars möter bl.a. Leif GW och Persbrandt. Dem ser jag fram emot. De program som sänts kan man se på Svt play om man råkat missat något.
 
Och angående bilden ovan. Alltså
LARS VINKAR ÅT MIG!!!! Jag bara säger det!  Min idol Lars  vinkar åt mig! Bilden kom på mms till min telefon för rätt länge sedan. Den är tagen i samband med någon Lerin-utställning i Stockholm tror jag, där Markus var inbjuden av Lars. Markus arbete med att hålla i inspelningen av  den här tv-serien har ju pågått i över ett år så det har hunnit bli många möten och många bilder. Men det mesta får bli privat förstås.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis till sonen som gjorde rätt och vågade! Kanske är det något av en generationsfråga...

Postat av: Lena

Ett utmärkt program! Väntar på nästa....

2016-01-15 @ 00:22:54
Postat av: Ingrid

Jag håller med övriga, det var ett alldeles lysande program!!!

2016-01-16 @ 12:27:50
Postat av: Lillan i Cornwall


Efter att ha sett programmet på SVT play vill jag bara säga att jag tyckte mycket om det.

Svar: Va roligt att du också tyckte om det. På onsdag kommer nästa avsnitt i serien. Det tänker jag inte missa. Det har jag inte sett förut. Det första hade jag kollat på i förväg hemma hos sonen, det var klart då när vi besökte honom. Så det visste jag var bra.
Inga Magnusson

2016-01-16 @ 20:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback