Avverka träd runt huset

Utsikten nordost åt från verandan!  Här stod gigantiska granar förut, verkligen jättestora. Men när skogen norr om huset försvann så blev det lite knepigt att ha dem kvar. Inte så snyggt som förut, för tomten smälte liksom inte längre ihop med omgivningen, blev en ö med stora träd. Och så förstås risken för att enstaka höga träd ensamma kvar inte skulle klara hårda vindar utan fara ner över huset. Och såna skador får man inget från försäkringen för utan får betala allt själv. Spelar ingen roll om så hela huset är förstört. Jag var förstås jätterädd att det skulle ramla ner något träd över Roland eller över huset i samband med avverkningen. Och gick i vånda hela dagen. Men till slut kom sms:et att allt gått bra: Skönt.
Mycket ris blir det. Men lättare att köra bort nu när allt är fruset.
Från skidspåret på åkern så ser det ut så här nu, helt öppet. Det ska fällas fler träd på tomten nu när det är fruset. En del är alldeles för höga numera. De var lagom när vi byggde huset 1977. (Det blev någon halvtimmes skidtur idag också!)
 
Lägger in den här bilden bara för att visa vilken kompakt vägg av granar det var innan träden fälldes. Bilden tagen från verandan så som en av bilderna ovan.
 
Senare idag så blir det lite funderingar här om Annelie Nordström och Kommunal.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Skönt att få bort en del skulle jag tycka! Just granar gör att det bli så mörkt när de står nära inpå.

Postat av: AnnaKK

Absolut bättre att ta ner dem för egen maskin nu, än invänta "hjälp" från nån storm! :-) Känns kanske lite naket utan dem nu till en början, men man brukar vänja sej rätt snabbt vid mera ljus och utsikt!

2016-01-21 @ 11:37:40
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback