Sparrissoppa och semla!

Ett tag har jag längtat efter sparrissoppa. Kollade på nätet och hittade Morbergs recept. Gillar ju inte honom annars i TV, han slafsar i maten med fingrar som han slickar av. Isch! Men det här receptet såg bra ut och soppan  smakade gott.
500 g grön sparris (fryst)
5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt torrt vin
1 dl vispgrädde.
5-7 schalottenlökar
salt o peppar.
 
Skar sparrisen i en cm skivor, men inte knopparna, dem sparade jag. Kokade sparrisen  i 2-3 minuter i kycklingbuljongen, först knopparna och sen skivorna. Silade ifrån dem och lade i var sin skål.  Fräste löken i kastrullen, hackad. I med buljongen, vinet, skivorna och grädden. Kokade i 10 minuter. Silade ifrån buljongen till annat kärl, den sparades  förstås. Mixade löken och sparrisen ordentligt. Blandade buljongen och det mixade i kastrullen,värmde upp igen. I tallrik med knopparna också förstås. Man kan ha i ägghalvor också. Och någon brödbit med rökt skinka på till det hela. Men inte om man satsar på att äta en mättande dessert.
 
Och jag fick fantastiska semlor efter soppan! Glutenfria! Inte jag som bakat, jag hade hjälp med det! Tack snälla C  !
 

Kommentarer
Postat av: Maries

Vi åt också semlor i tisdags, det är verkligen gott. Själv äter jag alltid med varm mjölk, att norrländskt arv gissar jag. :-)

Svar: Hetvägg!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback