Vacker Lucia-äting idag tisdag!

Vi åt vår enkla måltid med Korv stroganoff till den här fantastiska utsikten. Färgerna gör sig inte rättvisa på bild, det är mäktigt i verkligheten och skiftar hela tiden. Man kan inte se sig mätt på det. Det hela gick av stapeln till tonerna av det fina Luciafirandet från Varbergs fästning på svt play. Vårt Luciafirande  får duga fast vi inte sett en enda Lucia live.
 
Synd att Luciafirandet är lite på utdöende. Även om det inte är uttalat så ligger väl det där med att välja den vackraste till Lucia i bakgrunden och det känns lite omodernt.  Sen kan man tänka sig att kommuner och föreningar inte vill hamna i blåsväder för hudfärg och kön i samband med Luciavalet. Här finns hur många kränkningsvarningar som helst, berättigade  eller inte och rubrikerna kan bli stora och svarta om man inte klarar balansgången mellan olika krav.
Så här normalt var det alltså i stugan vid tretiden, strax innan vi satte tänderna i falukorvsgrytan men  sen exploderade himlen i alla färgerna och de speglade sig i sjön. Synd att isen är helt borta nu, graderna håller sig runt noll.
 
Mer om eftermiddagens skogstur med lille Seffrin i ett inlägg senare i kväll.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Vacker himmel! Är Luciafirandet på utdöende...? Jag såg två Luciatåg på jobbet idag, ett i matsalen vid lunch och ett i entren på eftermiddan. Båda var väldigt fina!

2016-12-13 @ 19:02:25
Postat av: Znogge

Jag minns när man var ung för då var Lucia stort bland ungdomar men så är det inte längre. I stället tror jag att Halloween lockar dem mer. Men på vår skola håller vi fast vid det traditionella firandet i kyrkan och det gillar i alla fall jag!

Trevlig kväll!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback