Långpromenad ut till Egenäs idag!

Idag på min "oplanerade" dag så tog jag med mig lille Seffrin-taxen och gick ut till Egenäs, alltså längst ut på näset där vår stuga ligger. Det var lagom tur som tog  ett par timmar, med ett och annat fotobrejk. Man får skynda sig ut för att få något med av solskenet, det är inte så många timmar som det är ljust.  Bilden ovan är från tillbakavägen när solen plötsligt bara exploderade i nedgången på andra sidan sjön, liksom i nederkanten på en "rullgardin" av mörka moln. Märklig effekt blev det.
 
Bilden är inte photoshoppad, det var så här, helt autentiska färger. Jag stod på vägen ovan Blomstrandshuset när jag tog bilden ut över Östra Silen. Här är det inte viken så som från stugan utan här är det storsjön med Gyltenäs på andra sidan. Där bor Ingrid och några till.
 
Lille Seffrin var med förstås. Med lite snö på vägen så kunde vi se spår efter 5- 6 grupper av rådjur. som gått över vägen.  Seffrin kände vittring och kunde inte alls förstå varför jag inte släppte lös honom.
 
Här ute vände jag, vid Egenäs. Här finns en grupp av hus med några fastboende kvar. Jag träffade ett par av dem, Göran efter vägen, vi pratade om hans kungsörnsbilder från igår. Jag pratade med Sigvald också som bor här i ett fint hus. Han väntade på Ingrid som var på väg från Dröback (stavning?)  Annars är det tomt i de flesta husen efter vägen, bara sommarhus.
 
 
Nu blir det tvärsom, bilden ovan är från när vi gick iväg, innan himlen exploderade i färg i solnedgången. Det är på samma ställe, ovanför Blomstrandshuset.
 

Kommentarer
Postat av: Johann

Det ser så tjusigt ut, så vi kommer på söndag från Schweiz för att njuta på utsikten fràn vår stuga
Mvh
Johann

Svar: Det ser ut att bli fint väder en vecka till minst, så ni kommer att få njuta av solnedgångar i utsikten också. Önskar er en trevlig resa!
Inga Magnusson

2016-12-01 @ 21:18:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback