Hökugglan stannar hos oss.!

H
För en tid sedan tog Roland bild av henne i flaggstången. Då fick jag kommentarer på FB  om att hökugglorna nog kommer österifrån, att de ibland får dåligt med mat och då kommer många av dem  till Sverige. Hon kan alltså vara ryska, eller finska eller så kanske. Historien förtäljer inte hur de tar sig så långt ifrån sin hemort, om det ens är möjligt. Sen vet vi ju inte om det är en hon, men man vill liksom göra honor av ugglor. ;- )) Men vi vet inga kännetecken för kön. Vi fick i kommentar också veta att det är ovanligt nog en dagaktiv uggla, annars är ugglor mest i farten nattetid.
 
När jag kom med bilen till Lihaget i eftermiddags så satt hon på en vägpinne, en så där som är uppsatt för att visa snöplogen var vägkanten är. Hon gjorde en snabb låg-flygning upp i trädet mellan hundgården och vedhuset och parkerade sig där. Hon var cool och brydde sig inte så mycket om att jag kom närmare för att ta bilder. Hon satt kvar när jag vände mig om och gick också. ;- )). Så vitt vi kan se så är hon ensam, har ingen partner. Kanske någon föder upp hökugglor så hon kan få sällskap.
 
I övrigt så frodas fågellivet runt Liane. Fasanerna ser / hör  vi var och varannan dag så de verkar ha klarat sig så här långt. Småfåglarna härjar vid sin mat i rätt stor flock fast snön är borta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback