Sommarstädning!

Det brukar bli nåt slags avslut på sommarledigheten med städning och avslut på projekt.
 
Städningen har nu gått genom ett par utrymmen i källaren. Igår kväll gjorde jag badrumsskåpet, slängde gammalt och torkade ur. Städskåpet borde jag hinna med också. Det är helt igenrotat, bara lagt in grejer. Och så rensa ur alla hyllmetrarna med gammalt studiemateriel.
 
Avslut på projekt är bl.a. att hitta en bra vårdcentral att lista mig på. Har tack o lov sällan varit sjuk och inte behövt utnyttja vården, men inser att jag är listad (som det heter) på fel vårdcentral. Vet inte om det betyder att jag är utestängd från alla andra men måste ändå ta tag i det medan jag är frisk ;- ). När man väl är sjuk så antar jag att orken inte räcker till något sånt.
 
Ett annat projektavslut är att jag jobbar på att minska pappersinflödet i huset. Det är ett grymt slöseri med träråvara och papper och ett dåligt miljötänk att det drattar in så mycket papper  som aldrig är efterfrågat och aldrig används hos oss. Dessutom är det ett förfärligt släpande på många kilo papper till återvinning.  Ett otyg är allt som kommer från alla våra sammanlagda medlemskap i olika organisationer. De spänner över ett brett fält och lantbruksorganisationerna är värst. Jag ringer runt för att slippa få alla möjliga tidningar och tidskrifter som jag aldrig bett om, sånt som bara hänger med. Har gjort upp en lista. NWT, vår lokala tidning, har vi sagt upp som papper och läser sedan ett par dagar bara digitalt. Funkar perfekt, man läser sida för sida med annonser och allt. Och prenumerationen på digital tidning kostar hälften så mycket som papperstidningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback