Så himla roligt att vara tillbaka på jobbet!

Det är kul att träffa elever och kollegor igen efter sommaren. Lite skakigt är det förstås innan schemat är lagt, det är ett antal elever som ska ha hjälp  och jag jobbar bara två dagar i veckan det här läsåret. Det blir ett pusslande som inte  är klart än. Undrar hur jag någonsin ska kunna sluta jobba helt och avstå från den här delen av livet?

Kommentarer
Postat av: Znogge

Finns klara fördelar med vardagens rutiner!

Postat av: FREEDOMtravel

Vad skönt att känna så inför jobbet! SV: När vi byggde om vår husbåt var vi tvungna att ansöka om bygglov först. Det behövs nog inte på vanliga båtar, men husbåtarna här i marinan är stadsplanerade och enligt Skatteverket bor vi i "småhus på ofri grund" så det krävs bygglov och gäller i övrigt mestadels samma regler som för villor ;)

Svar: Va festligt! Ni bor alltså i "småhus på ofri grund"!!! Ni har alltså taxeringsvärde åsatt på båten också??
Inga Magnusson

2016-08-22 @ 22:40:54
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Maria Bleckberg

Visst har vi ett härligt jobb Inga! Hoppas du håller på många år till, du har ett otroligt viktigt jobb och är så himla bra på det du gör. Så många som fått din hjälp genom åren!

Svar: Tack för vänliga ord Maria! Kan bara hålla med om att vi har ett himla roligt jobb!
Inga Magnusson

2016-08-23 @ 06:56:01
Postat av: FREEDOMtravel

Ja precis, det är taxeringsvärde på båten ;) Dessa regler är relativt nya men trots vissa minus tycker jag mestadels att det är bra att Skatteverket äntligen bestämt sig för vad vi "är". Då följer skyldigheter förstås, men också rättigheter, som ROT-avdrag och annat. Det är krångligt nog att ha husbåt i kontakt med försäkringsbolag och banker. Nu är det i alla fall grönt vad som gäller i kontakt med Skatteverket ;)

Svar: Intressant info! Undrar vad som skiljer er båt från andra båtar som inte betraktas som hus? Om det är platsen i marinan? Och i så fall är det ju intressant att veta vilka krav som ställs på en marina för att båtarna där ska bli "hus".
Inga Magnusson

2016-08-23 @ 06:56:26
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback