Rökt pulled

Asch det heter säkert nåt mer raffinerat än så men det är i alla fall ett namn som beskriver vad det handlar om. Magnus Axelson gjorde himla god mat i Svensbyn i fredags kväll. Nu har jag fått receptet på rökt pulled och det är inte hemligt så jag har lov att skriva det här.
 
Köttet är ett par kilo karré eller skinka (pork but, Boston but eller nåt sånt)
Torrmarinera med kaffe en msk, paprika, chili, salt och socker, vitlök eller vad man gillar.
Gnid in
Kan lagas i ugn men då blir det ingen rökt smak
Gör en C -  snake i en vanlig klotgrill, två i bredd tror jag. Tänd den.  Lägg klossar av trä från fruktträd ovanpå; päron, äpple, al, plommon eller nåt sånt (ej barrträd!).
Lägg köttet så långt ifrån snaken som möjligt.
Stryp spjället
Under gallret en folieform med vatten
Lägg på locket
Köttet ska bli 92 grader och det tar så där 6 timmar på två kilo
Dra sen isär med gaffel som med vanlig pulled.
 
Tiden för tillagning kan förkortas genom att bryta efter tre timmar genom att ta köttet lägga det i folie med 3- 4 dl äppeljuice / öl.
 
Spännande matlagning och det tar alltså en del tid, samt kräver hjälpmedel som man kanske inte har hemma direkt. Men nu har jag skrivit ner receptet på min blogg, kategori mat, så det finns alltså i min receptbok.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback