Muggar från Taizé !

Det finns ett ekumeniskt kloster i Frankrike som heter Taizé. Det skapades 1949 för att ena och försona kristna efter andra världskriget. Där samlas varje år ungdomar från hela världen för att umgås oavsett  vilken kristen tro man kommer från. En del av dagen ägnas åt praktiskt arbete på klostret, typ städa, laga mat, sköta trädgård osv. Men en stor  del av dagen ägnas åt att sjunga och be  tillsammans. För att alla ska kunna vara med så har man utvecklat speciella sånger som är lätta att lära sig. De kallas nog helt enkelt sånger från Taizé.
 
När dotter Malin var i 20-årsåldern så besökte hon Taizè ett par gånger. Hon köpte  med sig muggar från klostret, muggar som munkarna tillverkar själva. Tror det är i något slags stengods och den här pokalformen har man nog haft länge. Jag fick några muggar av henne  när jag fyllde 50 och de är verkligen favoriter. Det går att dricka kallt eller varmt i dem.
 
Nu visste jag att en grupp ungdomar från Årjäng skulle besöka Taizé i sommar så jag skickade med en önskan om att någon skulle köpa med ett par muggar till åt mig. Så blev det och jag kunde hämta de här två hos Tony. De liknar inte de jag redan har, men alla är olika så det blir fint.  Tacksam är jag för hjälpen. Roligt att höra att besöket i Taizé blev så lyckat för ungdomarna. De vill tydligen gärna åka tillbaka trots att besöket innebar en del arbete, inte bara semester.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så roligt att utöka samlingen!

Svar: Japp! Nu har jag åtta stycken!
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Dom är ju riktigt fina! Jag har hört talas om Taizé, men aldrig varit där.

2016-08-03 @ 13:56:08
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback