I skogen igår ett par timmar med valpen!

Valpen Hambo, 6 månader nu, son till vår Jazz. Han är glad och energisk! Hoppas han blir en bra harhund!
 
Lite justerad var jag efter fallet i trappan på skolan, men när två ben och en arm funkar så kan man gå i skogen och glömma  bort att det gör ont här och där. Och det är fantastiskt att få vara i skog!   Valpen var med oss förstås.
Den här synen av ett kalhygge som är några år gammalt ger ett par tankar: Förundran över alla klagomål på att det kalhuggs. Skogen bjuder på ett fascinerande omlopp med nya växter och djur som trivs där det är kalhugget och det hela är ju strax bevuxet igen med nya träd och buskar.  Nästa tanke är att här ser vi att det inte finns så mycket älg kvar längre. Massor av lövsly är kvar och riskerar att kväva de planterade små barrträden. Det markägaren vinner i minskade betningsskador förloras i kostnader för den slyröjning som älgarna fixade förut, innan vargen kom till Värmland och förstörde älgstammen? Landskapsbilden är annorlunda i alla fall. Och på två timmar i skogen så såg vi bara en enda älgspillning och inga legor.
Kaxiga råbockar verkar det vara gott om i alla fall. Vi såg ett antal såna här revirmarkeringar. Pürschjakten börjar snart! ;- )
 
 
 
 
 
Rådjurslega
 
Vildhallonen är himla goda nu när de är välmogna och nästan faller av. Gott om dem är det också. Och i år har de nästan ingen mask.
På två timmar i skogen så hittar man svamp. Jag kan inte säga att det är gott om dem, men man hittar lite här och lite där.
Detta var gårdagens skörd. Inte så många men fina knappsvampar av sommarmodell, lättrensade. En påse att frysa in blev det.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Allt är väl bättre än inget ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback