Liane Bygg och Hermanssons Gräv ...

.... har idag med gemensamma ansträngningar fått upp taksten på Furnäs, huset som Roland jobbat med ett tag.
Det är högt att lyfta upp pallarna med sten. Roland fick hit Per Hermansson i Snarkil med sin kran. Det funkade perfekt. Per står här till höger och styr kranen. På taket  fanns några för att lägga ut stenen i högar för att senare få den på plats. Detta är en av få maskiner av den här typen i Sverige, det finns bara ett par sa Börje som också var med och kollade bara för ro skull.  (Han pensionerade sig från företaget i fredags!) . Kranen går ut drygt 40 meter och här gick det åt. Men det hela blev väldigt snabbt och smidigt och säkert gjort. Jag har fler bilder och de lägger jag ut i kväll, hinner inte nu.
 Och tur med vädret var det också:
- Anna, du skulle ha varit här!!!
 
Börje och Per Hermansson, far och son. Hermanssons Gräv har 16 maskiner igång, spridda över hela Sverige, från Lycksele och neröver. Den här är nog den 17;e  Det är ett gammalt, anrikt och välskött företag i Sillerud.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag vet, Inga! Jag får se det hela i morgon i stället. Utan kran dock. Tack för fina bilder :)
(Om du är ledig är du välkommen ner på lunch med de andra)

Svar: Tack Anna för vänlig inbjudan, men jag jobbar imorgon och tar mig inte ifrån för någon lunch tyvärr. Vi kanske kan ses vid något annat tillfälle under helgen, vi får se. Sov gott och hoppas vädret blir nådigt de närmsta dagarna. Du lär bli väckt i morgon bitti av snickarna! ;- )
Inga Magnusson

2016-04-21 @ 13:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback