Goda speciella viner och god mat!
Till vänster det röda franska rödvinet som Kristian valde till steken här under påskhelgen. Här syns namnet på vinet bättre än på tidigare bild. Det rekommenderas i alla fall till kött. Det är ovanligt för oss att dricka franska viner men det här är suveränt.
Vinet till höger är det speciella, ett italienskt med sötma, lite äppeldoft, bara 5 procent alkholhalt. Det valde Kristian till desserten. Att välja vin till dessert är svårt, kräver en del erfarenhet och kunskap. Men detta var så gott tlll desserten med chokladmousse, hallonsylt (hellre färska bär) glass och vispgrädde. Tror att det basic är chokladen som matchar det här vinet bra. Men kanske syran i bären också. Hmla gott blev det i alla fall. Jag måste komma ihåg det här. Vi får göra om det.
Vi är glada att ha människor runt oss som är intresserade av mat och dryck.
Kommentarer
Postat av: Znogge
Bra vintips får man sällan för många av!
Svar:
Inga Magnusson
Trackback