Gamle Jazz fostrar sin lille son Hambo!

På gårdagens hundpromenad så dristade sig valpen Hambo till att bråka med sin far, gamle Jazz. Som en god far så gav Jazz igen, lekfullt men hårdhänt!! Och det var inte Hambo van vid, de andra två hundarna skämmer bort Hambo vid lek, lägger sig bara ner, låter Hambo bita och busa med dem. Men Jazz var inte så undfallande och det överraskade valpen. Han satte sig ibland på respektfullt  avstånd och kollade på Jazz, som för att försöka begripa varför den här hunden  var så svårbesegrad. Nyttig för den här kaxiga lilla valpen att få mothugg, han behöver det om han inte ska ta över. Han behöver träning att bli en socialt kompetent hund som kan inordna sig i en flock, finna sin plats i rangordningen så att frid och fred kan upprätthållas.  Men han har en bit kvar än! ;- )
 
 
 
 Vi hade i rättvisans namn med alla fyra hundarna, men taxen Seffrin går med mig och kom inte med på bild.
 
Kallt är det fortfarande, just nu sen kväll - 2 grader. Det blev inget trädgårdsarbete igår och gissningsvis blir det inget  de närmaste dagarna heller. Prognosen är inte direkt uppmuntrande, och stackars dotter i Umeå ska få en massa ny snö.

Kommentarer
Postat av: znogge

Vissa valpar har en förmåga att ta sig ton och många hundar accepterar det men alla är inte lika tålmodiga. Efter ett par månader hade Miss E tagit över rollen som flockledare. Men så är hon ju också en tik...

Svar: Ha ha....! Jag tror det ligger något i att hon är en tik. I vargvärlden så är det Alfatiken som har kommandot.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Underbart att läsa om Jazz och Hambo! Snart är inte Hambo längre skyddad av sin valpstatus. Då får han nog klättra neråt i rangordningen. Kul att se hur de interakterar fortsättningsvis.

Svar: Du har nog rätt i att han som valp har ett visst skydd mot att bli hårdhänt hanterad av vår hundflock. De är verkligen mesiga med honom. Men han kommer att få lära sig korrekt socialt hunduppförande så småningom, det är jag säker på.
Inga Magnusson

2016-04-28 @ 12:04:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback