Bilträning med valpen Hambo.

Det är bra att bilträna valpar så vi tar en tur ibland med valpen Hambo. Det tog någon timme när  vi åkte runt Risviken - Sillegårs igår kväll. Tanken var att också spana efter vilt. Ingen älg såg vi och inga vildsvin heller, men väl fyra rådjur. Två av dem var för långt bort för att se kön, men två var fina bockar med fejade horn. Vi såg två tjäderhönor, inte så långt isär, kanske spel i närheten. Två maffiga vråkar alldeles nära  såg vi,  ett oräkneligt antal kanadagäss och krickor.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det är viktigt att träna dem så att bilåkningen kan ske friktionsfritt! Både Miss E och Herr Hund hoppar glatt in i respektive bur bara vi öppnar bakluckan!

Svar: Ja, bra om bilåkningen kan förknippas med något positivt redan från början.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Vi hade en gång en hund som brukade bli åksjuk, och det var verkligen ingen höjdare. :-(

Tyckte jag såg nånstans att det från och med nästa år ska bli förbjudet att ha hundar lösa i bilar, och det är väl klokt på ett vis - men de minsta valparna vill man ju gärna ha i famnen de första åkturerna för att de ska känna sej helt trygga. Men sen tycker jag absolut att det är bäst att ha dem i bur där bak (förutsatt att man har en kombi).

Svar: Hade inte hört om det här förslaget till ny lag, men absolut klokt att ha hundar i bur i bil. Men just nu när vi tränar bilåkning så får det bli så trevligt som möjligt, dvs i knä.
Inga Magnusson

2016-04-29 @ 08:29:39
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback