Tilltugg till bubbel!
Ser himla gott ut! Vill jag göra någon gång!
"Ett mousserande vin passar utmärkt som en välkomstdrink till salta potatischips av god kvalitet. Fungerar också fint till räkor, hummer och en förrätt med pilgrimsmusslor. Vi väljer att göra lite ”busiga” crab cakes, men håller igen lite på kryddningen, exempelvis chili, så att inte den tar över det eleganta vinet.
Crab cakes – 4 större eller många små
2 portionsbitar fryst torsk 1 burk krabbkött 1 vitlöksklyfta, finhackad 0,5 gul lök, finhackad 1 krm cayennepeppar lite flingsalt 2 ägg ströbröd 2 citroner, skal och saft dillvippor citronklyftor till servering
Gör så här: Tina fisken. Mosa ihop den med krabbköttet. Blanda med lök och cayennepeppar. Tillsätt sedan ägg, citronsaft och skal.
Häll ut ströbrödet på en tallrik. Gör små kakor av smeten och doppa i ströbrödet. Stek i medelvarm panna i olivolja och lite smör, cirka 2 minuter på varje sida. Lägg upp, dekorera med dillvippor och citronklyftor. Servera genast!
Vill du ha en sås till kan gräddfilsås med mycket dill och citronpeppar fungera."
Länk till den här sidan är här
Låter grymt gott och ser väldigt goda ut! :)
Crab cakes är mycket populära här;
kan fås på de flesta restauranger.
Det görs t.o.m. crab cake sandwiches.
Själv är jag inte så särskilt förtjust
i krabba, utom "Dungeness crab", som man
får på USAs västkust.
Grattis till barnbarnet! Jag fick mitt första
barnbarnsbarn i april.
Kanske när du är 87, som jag.
Det ä bar å vänta. :)