Rumtopf

Massor av plommon har vi på Liane. Känns som att man borde göra nåt med dem, inte bara paj. Kom på att testa att göra Rumtopf (stavning?). Det är en tysk läckerhet. Man lägger ner frukt / bär i en blandning av rom och socker och eventuella andra smaktillsatser. Jag googlade på nätet och kontaktade "tyska experter" ;- )
Så här har jag gjort:
1. Köpte den billigaste varianten av Plantationrom, den skulle vara outstanding enligt ett inlägg på nätet.
2. Köpte en stor glasflaska med vid öppning hos Sinnika på Stationscafét.
3. Delade plommonen i fjärdedelar och kärnade ur.
4 Varvade plommon med farinsocker och rom i flaskan,  1 kg socker och 70 cl rom. Det måste täcka plommonen.
5. Ställde in i kylskåpet.
 
Man ska vända lite på flaskan ett tag så det håller sig blandat. Sen borde det hela vara lagom att avsmaka framåt jul
 
Ska göra en variant med den lite billigare Negritarommen och kolla om det är nån skillnad. Borde testa att göra en omgång med vanlig smaklös sprit också. Det kanske funkar lika bra.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jätteroligt att göra sådana saker själv. Det ska bli roligt med rapporter om hur det smakar när det blir färdigt! Lycka till!

Svar: Tackar! Det kommer absolut rapport framöver om resultatet, även om ett visst mått av tålamod krävs. ;- )
Inga Magnusson

Postat av: Hannele på Hisingen

bra plommontips!

2015-09-14 @ 07:03:06
URL: http://hannelesparadis.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback