Rökt rådjurslår är gott!

Under årens lopp har vi lämnat in kött för rökning och resultatet har varierat, ibland bra, ibland lite mindre bra.  De senaste gångerna har vi lämnat till slaktaren / styckaren i Nysäter, han som tar hand om våra älgar. Han heter Frank och har ett tyskt outtalbart efternamn. Och det har varit helt kanonbra resultat, det bästa hittills. Han rekommenderas. Bogar och lår av rådjur blir bra rökt, passar både som pålägg och som maträtt med exempelvis potatisgratäng.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Ser verkligen gott ut!! Är det kall- eller varmrökt??

Förr brukade vi lämna iväg rådjursbaklår och få dem kallrökta, med samma varierande resultat som du beskriver... Man blir onekligen rätt besviken när man får tillbaka det och det inte är ordentligt gjort. :-/ Så numera röker vi själva (varmröker) så kan vi åtminstone inte skylla på nån annan om resultatet inte blir bra! (Men det brukar det faktiskt bli!!) ;-D

Svar: Jag tror att det är varmrökt och det är lika fint helt igenom, lagom salt också
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback