Matlagning igår

Det är mysigt att laga mat i lugn och ro på lediga dagar! Igår blev det en älgköttgryta med nyplockade kantareller morötter och lök. Det är ju en gammal kär variant som går bra att frysa in, men det mesta äter vi nog idag. Och så ett nytt påfund nedan; välkryddad  snittad rådjursrygg med vitlöksskivor  i snitten, samt finhackade morötter och lök ovanpå och så till slut bacon. Den fick stå i ugnen en och en halv timma på 170 grader. Smakade riktigt bra, vi åt av den sen med potatisgratäng. Såsen på skyn blir tacksamt smakrik med rödvin och kantareller och grönsakerna som legat ovanpå. En sån här sadel  räcker till 4-5 personer.
 Nu är det marknadshelg så det får väl pliktskyldigast bli kålsoppa också de närmaste dagarna, annars tycker jag att den man köper på marknaden är väldigt god. Vi går väl dit en sväng, om vädret är bra.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken lyxigt god vardagsmat!

Trevlig fredag :-)

Postat av: Pillan

Jobbigt att se så goda matbilder så här på morgonen inför en helg som inte brukar vara matlagningens helg. Vill ju prova laga till rådjuret så jag med, verkade mumsigt gott 😋

Svar: Det var riktigt gott! Nästa gång ska jag försöka hitta ett recept med ost till.
Inga Magnusson

2015-09-18 @ 06:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback