Ljuspunkter på Liane


Vi har klurat på  ljuspunkterna på Lianehuset. Igår kväll gick vi runt här och resonerade lite medan vi plockade i ordning för att ta emot nya gäster idag tisdag. Fasadbelysningen på den tomma delen av gaveln blev ok, men borde kanske komma ifrån väggen lite. Som den är placerad nu så "äts" en hel del ljus upp av läkten. Det ska bli en på andra gaveln också. Lampor i taken på veranda och balkong har det också blivit, men glödlamporna just nu är lite för starka, bara att byta mot svagare. Lampan i hörnet mot köksingången sitter bra där.
 
Våra barn bor på Liane med familjer och vänner när de besöker oss men annars hyr vi ut huset,  med eller utan båt. Just nu är det mest gäster som vill komma en vecka, en helg eller några dagar för att plocka bär och svamp, jaga, vandra eller bara återvända till en bygd där man har släkt / vänner att hälsa på. På sommaren är det fiskare i familjer / grupper förstås, inte så långt  till bad och brygga. Uthyrningen har blivit ett sätt att kunna behålla / underhålla huset som är Rolands föräldrahem. Det är ändå, tillsammans med ladugård och uthus,  på något sätt gårdens hjärta, fullt  av minnen generationer tillbaka, svårt att sälja o  lämna ifrån sig för gott till någon annan. Vi vill behålla det så länge det är möjligt.
Grillen  på baksidan av huset har varit uppskattad  i sommar, liksom lekplatsen med studsmatta. Grillplatsen går både att grilla i  och använda som eldstad för mysbrasa på kvällen. På den här bilden från i somras tror jag att det är son Mattias och kompis Robban som filosoferar i eldsken  inpå småtimmarna.
 
Och barnens vårdträd finns ju här också. ;- )

Kommentarer
Postat av: znogge

Jag förstår mer än väl att ni vill behålla det. Det är alltid sorgligt och vemodigt att göra av med något som funnits i släkten länge...

Svar: Du är en av dem som verkligen förstår dilemmat, du som står mitt upp i den processen.
Inga Magnusson

Postat av: Tyra Tok

Så smart att hyra ut för att kunna behålla! Ni bor så fint i idylliska omgivningar!

2015-09-08 @ 22:05:22
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback