Hälleflundra från Lofoten - självfångad!

Det blev vi bjudna på igår, en riktigt exklusiv måltid hos H och B. Till vänster torsk och till höger hälleflundra (Halibut) båda  självfångade vid Lofoten. Hälleflundra är lite ovanligt för oss, en god fisk, lite fastare i köttet och absolut kritvit. Fisken var exakt lagom salt också, vilket jag brukar tycka är svårt att få till, men den hade legat saltad före stekning och fått dra åt sig.
Ugnsrostade grönsaker till, en del förvällda innan. Och rödbetor ska man koka med blastfästet och roten kvar har jag fått lära mig.  God grönsak.
Kesella med shalottenlök och kantareller.
Och över en trevlig kväll  vakade Cornelius! Mysig skogskatt med stark personlighet, en av husets två katter.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ser väldigt gott ut! Halibut äter vi framför allt varje gång vi är i Polen. Serveras jämt på restaurangerna där!

2015-09-27 @ 09:01:30
Postat av: FREEDOMtravel

Inte meningen att vara anonym...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback