Grillade vildsvinsrevbensspjäll!

Det blev otroligt gott! Tricket är koka spjällen först i väl saltad och kryddad buljong. Det är bra med grönsaker i, lök, salt och peppar. Skulle nog ha kunnat vara vitlök i också men det hade vi inte. Jag trodde det skulle räcka med några minuters kokning  men alla recept jag googlade på rekommenderade minst en timme, så det fick det bli. Sen fick spjällen kallna i kokvattnet. Därefter lade jag dem på tork på hushållspapper med handdukar under, och så blev de glazade och lagda på grillen. Man kan också välja att vänta med glazandet till strax innan grillningen är avslutad men då antar jag att man måste ha någon grillolja på innan.
 
Kul med en ny sorts kött att testa i matlagningen. Hittills har vi bara lagat vildsvin som stek eller sadel, men nu fick vi en hel gris och det är spännande att undersöka vad som går att göra med de olika styckningsdetaljerna.
 
Vi fick en trevlig kväll tillsammans med goda vänner från Varberg, N och J med de små charmtrollen John och Alma. De hade tillsammans med barnen plockat en hel del lingon igår och även mycket kantareller, en lyckad värmlandstur med nya fina husbilen ser det ut som.
 
På agendan idag finns inte mycket., mest viloläge och bokläsning. Gubben har åkt och släppt stövare förstås. jag ska inte göra många knop idag, plikterna är få, omfattar egentligen endast elementär matlagning samt  att rensa den hink med lingon som Roland  plockade häromdagen.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Mmm... Det kan man kalla spjäll :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback