Obegripligt vansinnesdåd i Trollhättan!

Jag har följt rapporteringen hela dagen och känt med de drabbade. Det är så hemskt!
 
Det finns paralleller med Breivik förstås, en ensam och lite udda gärningsman som fastnat  i  högerextrema åsikter med rasistiska förtecken. Det finns även  paralleller med Ikeamorden som av allt att döma  genomfördes i bitterhet över Sverige och svenskar  som utvisat honom,   på  slumpmässigt  utvalda offer kanske också med ett urval utifrån hudfärg, fast vita etniska svenskar då.  Det vet vi inte, kan bara göra gissningar i hur gärningsmännen  i båda fallen resonerade innan de dödade.
 
Att morden i Trollhättan genomförts på en skola är svårt att ta till sig. Samtidigt säger forskare i ämnet att Sverige varit ovanligt förskonat från dödligt  skolvåld från utomstående. Och vi kanske måste tänka säkerhet i skolbyggen och skolkonstruktioner framöver.  Vi vill  ju inte spärra av skolor från omvärlden heller, det är en svår balansgång.
 
Hoppas nu att alla drabbade i Trollhättan får hjälp och stöd i att ta sig igenom den sorgeprocessen i den här tragedin. Många, både barn och vuxna,  kommer att behöva hjälp nu direkt och över tid.
 
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Håller med om att det är verkligen fruktansvärt det som skett i Trollhättan

Postat av: Marie

Ja, det var verkligen hemskt. Vi pratade om det på skolan med alla elever, de hade ett enormt behov av att prata om det. Jag tror dock att de flesta blev lugna efter vårt samtal. Lilla aktuellt hade även ett bra reportage om det hela som vi också tittade på tillsammans.

Svar: Här var det riktigt obehagligt av olika skäl som jag inte kan gå in på, en del elever var hemma dagen efter dådet.
Inga Magnusson

2015-10-24 @ 21:47:11
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback