Leif GW är lysande TV i Skavlan!

Ja men, man måste kapitulera!!! Jag är inte förtjust i TV rent generellt, ser inte så mycket, men Leif GW i Skavlan var lysande! Hans böcker ´har jag läst, alla tror jag, inklusive boken om hans barndom, Gustafs grabb heter den om jag minns rätt. Och jag har inte mycket till övers för GW som person, inte för hans rackliga kvinnosyn, inte för hans haltande  empatiska förmåga, inte för hans sociala inkompetens, osv, men som TV-person är han fullkomligt outstanding! Det blir bara vansinnigt rolig TV. Den som inte har sett programmet live måste bara se det på  SVT play.
http://www.svtplay.se/video/4113885/skavlan/skavlan-sasong-14-avsnitt-4
 
Att göra ett Skavlanprogram på temat jämställdhet med Leif GW, Ebba Witt Brattström, statsminister Erna Solbergs hemmaman och en idrottstjej som var ett gruppvåldstäktsoffer med stark  integritet var naturligtvis också helt brilliant. Kombon av styrka, klarsyn, humor, intelligens och förkrossande ärlighet var oemotståndlig i den här mixen av personer.
 
Lite i eftertanke så inser jag att ett bestående minne av det här programmet blir idrottstjejens uttalande om att det faktum att hennes våldsverkare dömdes till stränga straff i USA; två av dem till livstids fängelse (gissar att det verkligen är livstid i USA om nu inte brottsoffret vill benåda) och en av dem till 25 års fängelse starkt bidragit till att hon kunnat gå vidare och känna sig som segrare till slut i bearbetningen av det förlamande  trauma som väldtäkten innebar. Straffen betyder något för den som drabbats! Det låtsas vi inte gärna om i Sverige, eller vi låter det inte betyda något.  Det blir särskilt minnesvärt eftersom det just idag meddelats att åklagaren yrkade på endast 4 års fängelse för den man som erkänt ett antal grova våldtäkter på barn; 1 -  3 år gamla,  när han jobbat på dagis, samt filmning och ett antal andra barnpornografiska brott i samma anda. Barnen och deras föräldrar riskerar alltså att inom ett par års tid möta den här mannen på gatan. Det är absurt för brottsoffer som tvingas leva med livslånga skador fysiskt och psykiskt.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Såg Skavlan igår och håller med om att Leif GW var lysande. På något konstigt sätt gillar man den gubben. Man fick sig en tankeställare när man hörde om straffen angående våldtäkterna på den norska flickan. Vilken stark tjej det var!!

Svar: Ja, vilken tjej! En del av förklaringen till hennes styrka efter gruppvåldtäkten var de hårda straffen som gärningsmännen fick, men också förstås att hon som framgångsrik idrottstjej hade ett positivt förhållande till sin kropp och var van att kämpa.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback