DÖ-döden är inte inledningen på ett politiskt kaos ...

... så som det beskrivs i media! Den är möjligtvis konsekvenserna av ett politiskt haveri och kanske början på en väg ut ur det kaos som den senaste tiden har inneburit för Sverige som land och nationalstat. Och man kan i det snabba kapitulerandet från Allianspartiernas ledningar ana en lättnad över att spelet för gallerierna kan vara över. Man har nog lite till mans insett att det var fel att i en liten partiledargrupp ingå DÖ bakom ryggen på de egna partierna. Flera har fått mördande kritik internt, kritik som inte alltid sipprat ut och M kan nog dra en suck av lättnad som slipper DÖ-strid på sin stämma framöver.
 
Inget parti på riksnivå har tagit ansvar för den största krisen vårt land har hamnat i sedan andra världskriget; migrationsvågen / folkvandring från norra Afrika / Afghanistan till Sverige, den som nu är uppe i 2000 människor per dag och som är totalt ohanterlig i praktiken!!!.  I stort sett alla  partier har backat undan, skjutit ifrån sig allt ansvar och lagt det  på kommuner, myndigheter, ideella organisationer och privatpersoner. (Med sådan feghet hanterades varken andra världskriget eller Balkankrisen!) Vi svenskar må vara måttligt politiskt intresserade men  fakta har lyst igenom och skrämt många av oss; att vårt land plötsligt driver  omkring på ett stormigt hav utan styrsel och ledning, utan några realistiska förslag till lösningar på kort eller lång sikt. Det är kaos, inte DÖ-döden!  Uttalanden från ministrar och opposition har handlat om ideologiska dimridåer utan verklighetsanknytning samtidigt som kommuner tvingats utropa kristillstånd av varierande grad för att  exempelvis kunna konfiskera olika typer av anläggningar avsedda för idrott o annat för att kunna ge människor tak över huvudet.  Läget är absurt och utopiskt. Vi vanliga dödliga nyper oss i armen och försöker begripa vad som händer.
 
Media uttrycker förvåning / bestörtning över KD:s beslut att fälla DÖ. Man hade inte anat innan! Så blåögt! Man tror fortfarande att media och partiledningar har hand om sanningen, så som det brukar vara i Sverige. Men det  är ett annat läge nu. Vi som har diskuterat de här frågorna länge  vid kaffebordet är inte ett dugg förvånade. Det har växt fram en avgrund mellan "vanligt folks" åsikter och medias / politikers. Makthavare och nyhetsförmedlare har hållit för ögon och öron länge, inte lyssnat in opinionen, inte brytt sig om fakta. Man förstår inte KD:s beslut och man förstår inte SD:s framgångar i sympatimätningar. Kanske dags att utan förutfattade meningar börja se och börja lyssna på kloka människor och verklighetsbeskrivningar.
 
Patetiska i sammanhanget blir Löfvéns anklagelser om löftesbrott från Alliansen. Märkliga när de kommer från en  man som just  på löpande band har brutit  löften som han gav svenska folket i valet.
 
 

Kommentarer
Postat av: Rolf

Jag tror att KD röstmässigt kan tjäna en hel del på att vara de som tog ansvar och förde bort Sverige från en enpartistat.Nu är det minst två partier i opposition,KD och SD.Starkt och bra av KD.

Svar: Kanske en chans för partiet att norpa röster från de andra Allianspartierna och hänga kvar i riksdagen. Ett bra beslut!
Inga Magnusson

2015-10-10 @ 14:47:38
Postat av: Gubben

Vi får hoppas att DÖ verkligen dött! Det som är tråkigt är att jag tror förtroendet för Alliansen förutom KD är " naggat i kanten" då man kom på denna idé. Hur tänkte man egentligen, tänkte man överhuvud taget??

Svar: Så där dumt som DÖ kan det bli när en handfull människor bestämmer nåt utan att förankra bland många fler, utan att diskutera och reflektera över de verkliga konsekvenserna. Man satte demokratin / valresultatet ur spel och det är inte meningen med riksdagen. Och DÖ var ju inte ett beslut enbart i Alliansen, De röd-gröna var ju också med i högsta grad. Men det har straffat sig med stadigt vikande opinionssiffror för alla DÖ-inblandade.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback