Danderyds kommun köper in bostadsrätter till ensamkommande!

http://www.danderyd.se/Documents/Socialn%C3%A4mnden/2015/2015-09-29/Protokoll/Protokoll%20socialn%C3%A4mnden%202015-09-29.pdf
 
Danderyds kommun ska köpa in små bostadsrätter till ensamkommande flyktingbarn som inte trivs med att bo i familjehem eller på hem anordnade av kommunen. De här unga männen (faktiskt bara unga män, inga kvinnor!)  uppges  känna sig för vuxna för att bo i familj! (Och enligt undersökningar som gjorts så är en hel del av dem också betydligt äldre.  De har uppgett lägre ålder för att försäkra sig om att få uppehållstillstånd. Andra länder undersöker ålder, men inte Sverige )
 
Jag undrar stillsamt om inte detta ger fel signaler både till nyanlända och till svenska familjer vars ungdomar också har vuxit ur föräldrahemmet men som har svårt att få bostäder i Stockholms närhet.
 
Samtidigt är det på gång en s.k. flyktingskatt i EU, en skatt som EU tar ut direkt i medlemsländerna för att finansiera EUs extra kostnader i samband med strömmen av migranter. Den lär hamna på drivmedel ( pest för oss på landsbygden!) och som extra moms och blir historisk så till vida att EU inte tidigare har tagit ut direkt skatt från medlemsländerna. Just skatterna har varit lite heliga för varje medlemsland att besluta om.  Säga vad man vill om EU, men nu börjar man ta ansvar för det som händer och peka ut vilka som ska betala. Sveriges regering döljer fortfarande vem som ska bekosta migrationsmottagningen i Sverige och man gör det  bakom dimridåer av snällhetsfloskler.  Men någon måste betala det svenska mottagandet också och det lär blir kostnader plussade på EU-skatten på något sätt. Om nu inte Sverige ska gå ut och låna pengar för ändamålet.
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-diskuterar-sarskild-flyktingskatt 
 
Visst ska vi ta emot en rimlig andel av de krigsflyktingar som kommer till Europa. Men det vi håller på med nu är vansinnigt. Merparten av dem som kommer hit är inte alls krigsflyktingar utan de kommer av andra skäl, oftast för att de är fattiga och vill ha ett bättre liv. Om Sverige gav tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta uppehållstillstånd så skulle vi slippa den här anstormningen av människor som egentligen saknar formella skäl för asyl i vårt land. Det är en enkel åtgärd som skulle underlätta betydligt och lätta på det kaos som vi har nu. Det är inte så frestande att fly hit om man vet att man måste flytta hem igen när kriget är slut. Ebba Busch Thor har krävt det och hon framstår allt mer som den borgliga partiledare som vågar ta ansvar och ledarskap  när det gäller migrationen. Gissar att hon kan norpa en mängd borgliga väljare som nu säger sig sympatisera med SD, men som egentligen inte känner sig hemma där.
 
http://www.dn.se/nyheter/politik/busch-thor-regeringen-maste-skarpa-flyktingpolitiken/

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tja, vad ska man säga...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback