Waldemarsudde Karin Broos - fantastisk utställning!

Karin Broos Östra Ämtervik i Värmland är en av mina absoluta favoritkonstnärer. Här i Värmland har vi kunnat se henne rätt länge men på senare år har hon blivit känd för en större publik. Självklart ville jag se den stora utställningen med hennes bilder vid mitt senaste besök i Stockholm. Hennes bilder berör utan att göra väsen av sig, det finns en innerlighet i betraktandet av kvinnor i olika åldrar, i olika situationer. Den här utställningen är fantastisk, jag har aldrig sett så många Broos-bilder på en gång. Som vanligt gick jag lite snabbt förbi allting en gång och så en runda till och stannade till vid det som jag ville se mer av. Här är ett urval av mina favoriter.
Den här bilden går inte att göra rättvisa på ett foto. Den är så bra med den ena kvinnan glatt förväntansfull och den andra  med glansiga sorgsna ögon som ser ut genom glasrutan. Man kan lägga in hur mycket som helst i vad de upplever på den här resan.
 
 I morgon tisdag säljs några av Karins fina målningar på Stockholms auktionsverk.
http://auktionsverket.se/auction/contemporary/2015-11-10/a/broos-karin/
Till det centrala i Karin Broos` måleri hör målningen ”Det stora blå” med siffran 1 därefter.
Målningen av en mor med sitt lilla barn liggande på ett underbart blått sängöverkast ingår i verkserien ”Det stora blå”.
Den första målningen - namngiven av författaren Klas Östergren - ska på tisdag klubbas på Stockholms Auktionsverks försäljning av nutida konst.
Utrops - och värderingspriset är satt till 500.000 - 600. 000 kronor. På den här auktionen säljs också några målningar av Lars Lerin. Ska bli spännande att få se slutpriserna. Glömmer aldrig när vi såg Lerin-utställningen på Waldemarsudde för ett antal år sedan. Den innebar hans nationella genombrott och han blev känd för hela konstsverige.
 
Här på bloggen imorgon blir det mer om de andra utställningarna på Waldemarsudde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback