SUCCÉ FÖR NYSÄTERSMJÖLKEN!!!

Grattis till alla bönder som bidrar till Nysätersmjölken och grattis till värmlänningar som äntligen kan få närproducerad mjölk från fantastiskt fin djurhållning. Man blir så glad över att många verkar ha fattat vad det här lilla mejeriet kan betyda för de värmländska böndernas överlevnad och för det öppna landskapet som vi är så vana vid att leva i. Hoppas alla hänger i nu och fortsätter köpa Nysätersmjölk. De där extra två kronorna som den här kvalitetsmjölken kostar betyder lite för oss som konsumenter men den betyder allt för de mjölkproducerande bönderna! Den är förutsättningen för att de ska kunna fortsätta som bönder. Det här mejeriet är säkert deras sista chans.
När jag läser detta får jag tårar i ögonen och minns slitet här på Liane med mjölkkor för många år sedan. Det känns som om jag kan förstå vad det betyder för de här bönderna att kunna fortsätta leva på sina gårdar, gårdar som de ofta ärvt i generationer.
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är ju underbart! Modiga, duktiga och så småningom framgångsrika får man hoppas!

Postat av: Veiken

Svar: Vi gör mer än gärna fler kryssningar! Vi älskar det!
Jag tror inte att man behöver måla det vita på husen runt Medelhavet särskilt ofta. Det känns så hårt och ändå lent att ta på!

Svar: Kanske salta vindar gör att mögel o alger inte fastnar på det vita.
Inga Magnusson

2015-11-05 @ 18:30:49
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Hanneles bokparadis

själv dricker jag allt utom Arla :)

Svar: Det sympatiserar jag med! ;- ) Arla vill nog inte ha kvar de svenska bönderna som bedriver ett kostnadskrävande jordbruk med hårda regler för antibiotikaanvändning o djur hållning, misstänker att man tjänar mer på danskt jordbruk
Inga Magnusson

2015-11-07 @ 00:22:20
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se
Postat av: Maries

Vilket bra initiativ, hoppas verkligen att det håller i längden!

2015-11-07 @ 08:55:56
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback