Lars Lerinmuseet Sandgrund i Karlstad ...

... blev mitt första stopp på Stockholmsresan, med en övernattning där i vår närmaste stad. Rätt kul att övernatta i Karlstad som bara ligger en timme hemifrån. Målet var förstås att i lugn och ro se både Lerinmuseet och Värmlands museum. Sandgrund byggs om, fast hur och till vad vet jag inte.
Roligt att Lerins hela verk Bokhylla finns med nu. Man byter bilder  nu och då, det finns mycket att välja på tydligen
Här ovan är ett urval av det jag tyckte bäst om den här gången. Lerins svarta ljus är magiskt.
Jag snikade mig med på delar av en visning, egentligen ordnad för en busslast från Östergötland. Karin berättade roligt om Lerin som person och hans konst. Bl.a. beskrev hon ateljen där tavlor ligger utlagda på golvet och målas på lite nu och då. En tavla hade varit målad under fem år. Jag köpte senaste boken.
I Lerins avtal med Karlstad kommun, som äger lokalen, ingår att han ska bjuda in andra konstnärer också att ställa ut. Här finns en del verk som Lars har inspirerats av.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Lars Lerin målar verkligen bra och vackert!

Postat av: Annika

Gillar tavlor där man kan se vad det föreställer. Så denna konstnär får ett bra betyg av mig. Även om jag har bra fantasi så vill jag inte ha tavlor som jag själv ska bestämma vad de föreställer på väggen.
Kramen på dig.

Svar: Samma här! Jag kollar gärna på bilder och figurer men jag vill också se vad de föreställer. Abstrakt är för avancerat för mig.
Inga Magnusson

2015-11-03 @ 09:22:24
URL: http://badtant.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback