Jag hittade tallrikarna!!! På Bergers i Säffle!!

Nu har jag letat  djupa tallrikar som passar till mina blåa dukar och jag har hållit på flera veckor. Jag har letat i hela Karlstad på Åhlens, varuhusen, Gengåvan, Myrorna, Cervera, Mansion, hemslöjden osv. Dessutom har jag dammsugit nätet med alla tänkbara sökord. Men noll napp där också. Idag var vi i Säffle ett ärende och jag fick se Bergers butik där vid rondellen mitt emot mitt gamla kontor bredvid biblioteket. Alltid lite nostalgi att återse platsen där jag ändå jobbat i flera år. Hoppade in på Bergers utan större förhoppningar. Men längst upp på en hylla fick jag se dem: Tallrikarna typ jag letat efter!!! Fin enfärgad dekor på kanten, lite som tårtpapper och ingen dekor i botten på tallriken som kan förvilla intrycket av soppan. Det fanns bara 5 tallrikar på hyllan och det var med bultande hjärta jag gick till disken och frågade den unga tjejen om det fanns fler. Hon klurade en stund, sken upp och gav ett positivt besked. De fanns fler i lager. Priset var så rimligt att jag slog till och köpte sopptallrikarna som jag egentligen var på jakt efter samt assietter och mattallrikar. Jag hade kunnat betala fem gånger mer för de här sopptallrikarna. Ok, kvaliteten är inte den allra högsta men helt godtagbar. Glasyren har inte missat någonstans, de känns släta och fina överallt, dekoren har inga missar. Den  blå färgen är lite mer åt marinblått än det ser ut på bilden. Bergers är en fin butik, den finns också i Bengtsfors. Har funnits i Årjäng också men lade ner och vi har nog aldrig riktigt hämtat oss efter det. Vi handlade mycket där.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Hos Bergers i Årjäng tror jag min mans kusin Ann-Marie jobbade
Fina tallrikar var det iallafall

Svar: Det var en bra affär, saknar den än!
Inga Magnusson

2015-11-24 @ 20:15:54
Postat av: Znogge

Grattis till servicen! Den ser fin ut tycker jag. Skönt dessutom att slippa mönster i botten för det stör en del tycker jag.

Svar: Jag tycker att det stör när man äter, köper helst inte såna tallrikar.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Så snygga! Jag tycker dom är jättefina. Vilket kap och vilken lycka att hitta det du sökte! :)

2015-11-24 @ 21:53:40
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Veiken

Jag glömde svara dig: Min mamma blev så småningom en av Sveriges bästa damfrisörer och åkte runt i världen och "hämtade hem" de nya frisyrerna bl.a från Paris! :)

Svar: Kunde tänka mig att hon utnyttjade sin estetiska talang på något sätt. Va roligt att hon kunde göra en karriär!
Inga Magnusson

2015-11-24 @ 21:55:19
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback