Gränskontroller ska införas ...

... från och med imorgon torsdag kl 12.00.  Nu går det fort och förslagen haglar om asylmottagningen, förslag som bara för några veckor sedan ansågs vara stöd för SD och rasisism.  Situationen är lätt makaber när man ser vad som hänt bara på ett par veckor med våra riksdagspolitikers uttalanden. ;- ) Kasten är tvära trots att den krisartade situationen knappast har ändrats. Det ena efter det andra av SDs förslag blir de andra partiernas.  Tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel gjorde regeringen ett stort nummer av, men det beslutet visade sig vara ett spel för gallerierna. Det var mer  undantag än regel och kan inte genomföras förrän om tidigast ett år!  Det är en  inte  allt för vildsint gissning att detta med gränskontroller också är en patetisk uppvisning från regeringen för att ge intryck av att man har någon form av politik, vågar fatta något slags  beslut. Det verkar ogenomtänkt, ogenomarbetat och panikartat. Skulle kanske ha diskuterats en längre tid och planerats ordentligt hur det ska kunna genomföras praktiskt. Vem ska genomföra den och hur? Och vad ska man kräva exakt för att släppa in någon?? Och vad ska krävas för att avvisa???
 
Uppdaterat: Ha ha.... det här låter som ett skämt!!
1. Ministern försäkrar att den här åtgärden syftar inte till att minska strömmen av asylsökande fast den genomförs efter krav från Migrationsverket för att man inte kan ge boende till alla som kommer. (Han är inte klok, varför genomför man gränskontrollen då. Det är ju mängden som är problemet!! Hur ska han lösa det då??)
2. Det ska bara pågå i 10 dagar! (Det tolkas nog av de flesta som att det är ok igen sen, ingen kommer att stoppa resan från hemlandet för något som uppfattas som ett tillfälligt stopp)
3. Gränskontrollen ska bara genomföras vid vissa gränsövergångar i södra Sverige och som stickprov.  ( Ett barn kan räkna ut att de asylsökande köper kartor och kan leta upp andra ingångar till Sverige där det är fritt fram utan någon som helst gränskontroll och att det som fastnar i stickkontroll försöker om o om igen tills de lyckas!)
4. Vad ska man göra med dem som avvisas vid gränsen? (Be dem simma tillbaka? Bära dem ombord på färjor / tåg / bussar??? Och hur ska man kunna hindra dem från att stanna kvar illegalt om de inte vill resa tillbaka)
5. Polisen i södra Sverige var inte förvarnade om beslutet. Hur ska de kunna genomföra detta då - imorgon? (Polisen är redig! Man hade redan förberett sig på detta i förhoppningen om att ett beslut skulle komma! Men man kan inte genomföra det fullt ut så snabbt som i morgon torsdag)

Kommentarer
Postat av: Rolf

Alla måste på ngt sätt kunna styrka sin identitet och bli registrerade.Ytterst är det nog SÄPO och polisen som vill se vilka som tar sig in i landet.Det är en ren säkerhetsfråga antagligen.Dumhuvedena i centern mopsade förstås sig mot förslaget.Jag har förtroende för att polisen reder ut det med tiden.

2015-11-12 @ 19:40:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback