Bojkotta Nysätersmjölken ...

.. borde kanske vi göra som bor på landet, för mejeriet bojkottar oss! Man levererar enbart  till  stora butiker / köpcentra i Värmland nu när mjölkproduktionen inte räcker till alla. Ica -Sillerud exempelvis är struken från mejeriets prioriteringslista, liksom butiken i Nysäter som ligger allra närmast (om de får ändå vet jag inte förstås).
 
Det här blev ju bara så fel! Den succéartat stora  försäljningen av mjölken som är två kronor dyrare,  från det lokala bondeägda mejeriet bygger på lojalitet och sympati från kunderna och det är nog inte fel gissat att de största  entusiasterna finns bland landsbygdsbefolkningen i länet. Vi var många som väntade otåligt på detta. Jag är besviken!
 
Man kunde ha prioriterat annorlunda, närhet till mejeriet exempelvis, eller haft ett roterande system där några får oftare och andra mer sällan. Det hade varit ok, men detta är inte ok, åtminstone inte utan en bra förklaring.
 
Jag fick en uppgift i kväll att Nysätersmejeriet prioriterar  Coops butiker eftersom Coop varit med o stöttat sedan före starten vilket är berömvärt,  men det verkar  inte stämma heller eftersom stora Ica i Årjäng fick mjölksändning idag tisdag men inte Ica Sillerud.
 
Förhoppningen är ju att produktionen ska kunna öka så att alla som vill ha den närproducerade Nysätersmjölken kan få den oavsett om man bor i tätort eller på landsbygd.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Dålig stil och säger tyvärr en del om vad mejeriet går för...

Postat av: Veiken

Det låter knäppt minst sagt! Om man inte behöver frakta mjölken för långt så är det ju en miljövinst också!

Svar: Ringde mejeriet idag och de sa att det var lite kaos med det stora gensvaret från kunderna. Prioriteringarna i utskicket hade enligt dem varit slumpmässigt. Men man ska fundera, ändra och eventuellt prioritera närområdet.
Inga Magnusson

2015-11-11 @ 19:33:27
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback