Bacondadlar
Vi fick jättegoda bacondadlar hos en god vän och när vi plötsligt blev med mycket bacon så tänkte vi att vi också skulle göra såna och mumsa på. Man tar alltså kärnfria dadlar, rullar in dem i bacon, snor en sytråd runt, steker och äter. Man kan låta dem svalna också
Fast det blev inte så bra. Tror att vi hade för små dadlar eller för mycket bacon. Det blev för mycket salt baconsmak. Kunde ha varit bättre om vi tagit halva baconlängden. Vi testar nästa gång.
Kommentarer
Postat av: Veiken
Oh, det var länge sedan jag gjorde bacondadlar! Mumsigt! Jag har för mig att jag gjorde dom i ugnen. Inte så mycket skekos! :)
Svar:
Inga Magnusson
Postat av: Pillan
I ugnen ja, behövs ingen sytråd runt. Ev en tandpetare igenom. Steker även fläsket i ugnen.
Hemvården rökta bacon rekommenderas.
Svar:
Inga Magnusson
Postat av: FREEDOMtravel
Vi brukar göra liknande, men vi köper dadlar med kärnor, tar ut kärnan och lägger in en mandel i varje. Sedan rullar vi bacon runt (räcker med en halv), sticker en tandpetare igenom och gör dem i ugnen. Mmmm!
Svar:
Inga Magnusson
Postat av: Tyra Tok
Låter gott, måste jag testa för jag älskar bacon. Vi fick baconlindade musslor en gång och det var också väldigt gott.
Svar:
Inga Magnusson
Trackback