Träffande text i Expressen apropå S-kongressen!

Texten  är inte bara träffande, den är rätt kul också! ;- ) Absolut läsvärd!
 
(S)   frossar i någon sorts sjuklig stormaktsnostalgi på alla områden och applicerar den på framtiden. Uttrycket "Sverige ska bli en humanitär stormakt" som motiv till att ta emot många flyktingar har vi hört länge men nu spinner man vidare på den tråden; världsbäst!  Långt från all trovärdighet målar man upp sience fiction -scenarier.
 http://bloggar.expressen.se/opinionsbloggen/2015/05/socialdemokratin-som-james-bond-skurk/
 
I  introt till partiets kongresshandlingar  finner krönikören Marteus, som hon skriver,  en definitiv touch av stjärnögd galenskap:
 
Sverige ska bli bäst i EU på låg arbetslöshet, bästa skolan i världen, nå den starkaste omställningsförmågan, den högsta kunskapsnivån och teknikintensiteten, den mest hållbara infrastrukturen och produktionen. Socialdemokratin ska ”lägga grunden för ett Sverige i full sysselsättning, som slår världen med häpnad i sin jämlikhet och frihet.”  (Författaren till den meningen är i alla fall inte världsbäst på svenska språket!)  Sverige som land  ska vaccineras mot arbetslöshet med S-politik Osv, osv, osv...!
 
Varför i all världen måste vi slå världen med häpnad och bli bäst??????  Det kan väl ändå inte vara ett självändamål!!
 
"Någon finsk politiker eller lärare ska ha sagt: ”Ni i Sverige talar alltid om att ni ska skapa världens bästa skola. I Finland nöjer vi oss med att skolan är bra.” Så talar hälsan."

Kommentarer
Postat av: Marie

Maken konstaterar alltid torrt att Sverige alltid ska bli bäst på ALLT och det är helt urskillningslöst allt är verkligen allt. VI undrar också till vilken nytta, vi vet ju att vi är långt ifrån bäst på allt, men vi kan ju alltid låtsas och då behöver vi kanske inte ta tag i de egentliga problemen??!! Politik har reducerats till retorik helt utan handlingskraft. Vi är i alla fall snart bäst på att "snacka"...

Svar: Det saknar trovärdighet att hålla på så här och till vilken nytta? Det riskerar att späda på politikerföraktet. Politiska fora gör sig på det här sättet till retoriska lekstugor utan verklighetsförankring. Trista konsekvenser inte bara för S utan för politiken som helhet.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback