Rengjort tak har vi fått!

Så här fint är det nu, vårt hustak! På bilderna under syns hur det var förut och på andra sidan var det ännu värre. Det blir mycket mossa o alger eftersom vi har höga träd runt huset. Och betongpannorna börjar bli slitna, vi byggde huset 1977. Dags alltså att byta tak inom 10 år i alla fall, men med den här behandlingen räknar vi med att få lite respit med takbytet, slipper de allra närmaste åren.
Två unga män kom och skrapade med ett redskap, krypande på knä. De var oerhört snabba och jag fattar inte hur de orkade jobba så energiskt timme efter timme. Jag hade blomstöd i rabatten nedanför och så la Roland plast på för att skydda mot det som föll ner. Det blev ju mycket. Efter att hela taket var skrapat så tog de en högtrycksblås och blåste ner allt på marken. Några trasiga pannor bytte de ut, Roland åkte till Årjäng och hämtade medan de skrapade. Sen behandlade de hela taket med ett medel som ska ta död på det som finns kvar av påväxt inom de närmaste dagarna. De ger en garanti att taket ska vara mossfritt i fyra år med den här behandlingen. Någon slags efterinspektion om ett år ingår i det vi betalar för. Sen städade de undan alltsammans ordentligt både på marken och i takrännorna, samlade upp och körde bort.
Jag frågade om detta var det värsta tak de sett men det var det inte påstod de. ;-) Två man gjorde jobbet på en dag, de kom vid 8-tiden och var klara vid 3 tror jag. En sån här behandling betalas per kvadratmeter. Företaget var här för ett par månader sedan och gav oss en skriftlig offert, med tydlig specifikatïon på vad som skulle ingå i priset. Om jag minns rätt nu så landade priset på drygt 7000 kr  med ROT (eller RUT kanske det var!) bortdragen (tack förra regeringen!!!). Det är alltså vad vi betalar för det hela och det är prisvärt tycker jag om resultatet står sig i fyra år.  Huset  är rätt mycket större än som syns på bilden för det har en vinkel på baksidan. Tror att takytan är så där 190 kvadratmeter.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det blev verkligen stor skillnad på ert tak! Ibland blir man liksom hemmablind...

Svar: Mmmm.... fast det här mosslagret har varit så tjockt att det varit svårt att blunda för. De här två killarna gjorde ett fantastiskt jobb, vi är jättenöjda. Och jag är glad att inte Roland envisades med att göra jobbet själv. Han har ramlat ner tillräckligt mycket från byggställningar och tak.
Inga Magnusson

Postat av: TantGlad

Jättefint blev taket. Min gubbe funderar åxo på att rengöra eller byta tak. Våra hus är byggda samtidigt ser jag.

Roligt att se bilder.
Kram till dig.

Svar: Ja, ett tak håller nog inte särskilt mycket längre. Du får berätta hur det går.
Inga Magnusson

2015-05-21 @ 20:01:08
URL: http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: Marie

Det blev ju väldigt fint, vilken skillnad!

2015-05-23 @ 08:17:18
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback