Nya vilda djur i Sillerud!

Fyra vildsvin sågs i Risviken, vid kanotcenter,  i måndags. Två vildsvin sågs i Signebyn, mellan Lisslerudsvägen och sjön, i tisdags. Två kronhjortar sågs i Mölntegen, Ängkasa,  för två veckor sedan.  Och så har "våran" fasan Boberg besökt Signebyn igår. Han var hos Bengt o Hjördis och blev bortföst av en av katterna. ;- ) Det verkar som om det kan bli mer variation i frysboxen framöver om detta fortsätter, inte enbart älgkött. Kanske inte helt fel, även om åtminstone vildsvinen kan vara mariga att ha nära människoboningar.
 
En skön fredag o bra avslut på veckan önskas alla!

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Vildsvinen brukar inte bli ett stort problem förrän man börjar mata dem med kopiösa mängder och på massor av olika åtlar. Då förökar de sej som råttor, typ. Och även om ambitionen är att jaga dem då, så är det inte alltid så lätt att verkligen få korn på dem. Och så börjar de ge sej på böndernas odlingar och vanligt folks trädgårdar till allmänt förtret för att de har blivit för många och all åtelmat ändå inte räcker till...

Hoppas ni får chansen att skjuta ett eller annat, för det är verkligen gott och användbart kött! :-)

Kronhjortar pratades det om på lokalradion häromdagen. De sprider sej tydligen snabbt över hela Kronobergs län nu, och då lär vi väl ha dem här i norra Skåne när som också. Tydligen gör de stor skada på yngre granskog... :-/ Här i trakten har det på senare år kommit fram en liten stam med dovhjortar - mycket gott kött det också!!! :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback