Kultur- tur del 4 - SLIPERIET i Borgvik

Söndagens kultur-tur gick till slut till konsthallen Sliperiet i Borgvik. Det blev fjärde stoppet med motorcykel och Toyota.
Sliperiet är en konsthall i Borgvik, mitt i den värmländska landsbygden, i det gamla brukssamhället.
Det drivs av Oscar Magnusson, son till  Sven-Erik Magnusson, känd från musikvärlden. Oscar är också musiker och numera kapellmästare i Sven-Ingvars, som fortfarande spelar. Oscar berättade för oss om utställningen och om sina planer för den här sommaren med musikevenemang med mat, om satsningen på gastronomi, om musiken.
Sven-Erik gick runt och kollade på tavlorna, vi pratade lite med honom också.  Dagen innan hade det varit öppning av utställningen och en av konstnärerna hade berättat om sin konst, Nathalia Edemont.
Sliperiet har hållit på några år och har nu runt 20.000 besökare varje år. Säsongen öppnade i lördags och håller på till september.
I sommar satsar Oscar på gastronomi. Han har anställt en duktig kock och kommer att bjuda på specialiteter. Synd att vi hade ätit stora räksmörgåsar innan vi kom hit. Men en fika fick det bli. Fredagar i sommar verkar det bli särskilda menyer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback