Kärleksfullt om humlor!

Ibland drabbas man av en text bara för att den är så otroligt välskriven, man blir berörd, får tårar i ögonen och bara älskar den. Den här texten om boken om humlor är en sån. Jag har sparat den länge på en länk för kunna gå tillbaka och läsa den och njuta av den. Det är faktiskt en poet som recenserar en bok om humlor, det är ingen vanlig recension.
(Humlebilderna tog jag i Anders o Annelies trädgård) 
Citat ur texten: "Som sporadisk amatörentomolog har jag några gånger försökt börja samla på humlor. Fältet hade kunnat locka, både därför att man som humlekännare skulle bli lite mer exklusiv än en banal fjärilssamlare, och för att utbudet är överskådligt – globalt 250 kända arter, 40 i Sverige – att jämföra med exempelvis 4 400 skalbaggsarter. Det har inte riktigt fungerat; humlor påminner för mycket om vinterklädda småbarn eller hober som ätit för mycket, jag förmår inte dräpa dem. Ännu mindre efter den här boken."
 
Humlor är trevliga och dessutom viktiga för vår överlevnad, för allts överlevnad. Sen har vi fått ett speciellt förhållande till humlor eftersom vi råkar i vänkretsen ha en person som är en av världens största experter på just humlor. Han skrev sin avhandling om det här charmiga  lilla djuret, han har forskat och undervisat i ämnet på ett engelskt universitet de senaste åren, är tysk till ursprunget från Halle,  heter Stephan och är son till en av våra allra bästa vänner. Hoppas vi kan ses i sommar igen Stephan med Vera, Vinnie och bäbisen! Och prata om humlor och annat!

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

Humlor är mysiga ♥

Postat av: Znogge

Vilka underbara humlebilder!

2015-05-31 @ 10:39:26
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: TantGlad

Bzzzzzzzz.......jag älskar humlor och ljudet av humlesurr. Dom är ju sååå söta. Som små randiga tjockbollar
Jättevackra bilder värkligen. Jag njuter. Jag älskar vackra närbilder som förmedlar nåt.....en känsla.

Ha nu en fin morsdag.
Kram till dig😃

2015-05-31 @ 11:42:42
URL: http://tantglad.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback