Jag vågade!

Sätta ut salladen och kryddorna i pallkragen alltså. Jag köpte en sexpack med olika salladssorter och satte ut i pallkragen igår. Under bladen duttade jag in mossa så de inte ska bli jordiga. Kanske funkar. Sen är det rosmarin, timjan, gräslök o dill. Ett par potatisar är nedstoppade och så har jag sått dill och sallad.  Det finns plats kvar för att så nya omgångar så det ständigt ska finnas färska grönsaker att skörda. Nu håller jag tummarna att frosten håller sig borta, eller åtminstone annonserar när den kommer så jag kan täcka.
 
En bra fredag önskar jag alla!
 
Här ska det bli arbetsdag först och sen sill med svensk färskpotatis i goda vänners sällskap.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Sånt här pyssel är kul.
Jag håller tummarna för dig!

Fredagskram.

Postat av: Znogge

Som ett salladsbord nästan :-) Lycka till med odlingen!

2015-05-22 @ 06:32:53
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: AnnaKK

Tänkte först att den där "mossan" (är ju egentligen en lav) var nåt skydd mot mördarsniglar. Och vem vet - det kanske den faktiskt skulle funka till!? Men det var ju hur som helst ett smart sätt att undvika jord på salladsbladen - tror minsann att jag också ska testa det! :-) Håller på att fylla upp en sto-o-o-or låda som maken har snickrat ihop med jord, kompost och koskit - och om jag nånsin blir klar (phu!!!) så ska det odlas en hel del i den. Har tack och lov inga mördarsniglar just här (men det är säkert bara en tidsfråga innan det dyker upp såna...) men det är bra även mot hundvalpar att odla upphöjt! ;-)

Svar: Man kan väl skydda salladen mot jord med väv också, men det hade jag ingen. Mossa kanske funkar. Mördarsniglar har vi sluppit än så länge men det lär visst bli ett rekordår i år efter den här våren. Kan tänka mig att det är bra att odla på höjden om man har valp! :-) Ser fram emot att få kolla på dina odlingar på bloggen eller facebook.
Inga Magnusson

2015-05-22 @ 07:46:37
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback