Grillpremiär - äntligen!

Grillpremiär äntligen här hemma!  Igår kväll! Det är ju så kallt, har inte varit inbjudande att sitta ute. Och det var rätt bistert igår kväll också; dunväst / vinterjacka gällde som synes. Isande nordvästvind -  fast ett strålande solsken. Längst in vid väggen var det lite pardon för vinden, men det kommer att bli bra med glasvägg mot väster. Fribergs glasmästeri är på gång med den!
Jag lyckades leta upp en svensk fläskfilé igår i butik.  (Vägrar danskt griskött som är uppfött  med slentrianmässig antibiotikabehandling av friska djur. De multiresistenta bakterierna som blir följden av detta dödar några danska barn varje år. Detta vill jag  inte bidra till.)  Förutom fläskfilé så blev det förkokta grillade små potatisar med smulad timjan på, grillad shalottenlök, förkokta grillade majskolvar, lättkokt tysk vit sparris och broccoli, samt en grönsallad. Och så bea förstås.
 Här ute på altanen åt vi alltså men vi gick in med desserten (romlagda mangoskivor och vispgrädde) och kaffet. Då var det så där 8 plusgrader bara. För övrigt så hade det varit frost igår på morgonen.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Låter gott och trevligt! Dansk fläskfilé köper vi inte heller. Grillar gör vi förresten mer sällan än vi trodde. Det har visat sig att de flesta campingar har förbud mot kolgrill...

Svar: Jag hoppas att vi blir fler och fler som bojkottar danskt griskött, det är nog enda sättet att hejda eländet, tycks vara omöjligt den politiska vägen. Synd med kolgrillförbud förstås. Inte så vanligt i Sverige väl? Finns det nåt alternativ man kan ta med? Nu var jag inne och läste på er blogg. Fint utseende med större bilder, men jag hittar ingen plats för kommentarer????
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Vi har inte råkat ut för kolgrillsförbud i Sverige. Här i södra Europa är det gasolgrill som gäller, mestadels. Roligt att du gillar designen på bloggen! För att kommentera: klicka på rubriken på inlägget så att du får upp det specifika inlägget - sedan är det bara att kommentera som vanligt! (Detta verkar vara ett nytt påfund i nya designer, jag har mejlat utvecklaren och frågat om man kan ändra, men inte fått svar...)

Svar: Ok, tack för infon om kommentarer på er blogg. Kanske borde ni skriva om det på bloggen också, gissar att fler än jag klickar runt och letar efter kommentarsfält.
Inga Magnusson

2015-05-16 @ 08:57:03
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: FREEDOMtravel

Ja, vi satt just och pratade om det. Jag ska göra det! Det känns ju jätteviktigt för oss att man förstår hur man ska kommentera!

Svar: Bra om ni i ett blogginlägg eller som en permanent instruktion skriver hur man ska göra. Jag klickade på lite olika men lyckades alltså inte hitta ett kommentarsfält.
Inga Magnusson

2015-05-16 @ 09:54:34
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Znogge

Jag köpte också svensk fläskfilé och dyrt som attan var det. Men jag är lagom road av antibiotikabehandlingen. Sedan är jag i och för sig inte så road av svensk djurhållning heller... Inte helt lätt...

Svar: Alltså gör ett studiebesök i en nyare svenska ladugård så får du en positiv överraskning!
Inga Magnusson

2015-05-16 @ 10:08:59
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback